Zavela dječaka i mjesecima ga silovala: Sve je počelo na školskoj ekskurziji

ć

Srednjoškolska savjetnica u jugoistočnoj Pensilvaniji Keli En Šute (Kelly Ann Schutte, 35) optužena je za seksualni napad na učenika (14), piše Daily Mail.

Sudski dokumenti navode da je veza između njih započela tijekom školske ekskurzije u jesen 2022., tijekom koje je Šute sjedila pored maloljetnika u autobusu.

Dokumenti su otkrili detalje intimne veze između Šute i učenika, koju je prijavila učenikova majka koja je sve rekla vlastima kada je saznala da je njenog sina nedolično ljubila i dodirivala njegova srednjoškolska savjetnica.

Učenik je tada priznao da je imao romantičnu i seksualnu vezu sa Šute, koja je započela u njenoj kući.

Skandal otkriven u njenoj kući
Šute bi također navodno pozvala učenika u svoju kancelariju tokom školskih sati, zbog čega je propuštao nastavu.

Dokumenti otkrivaju da se neprimjerena veza ovog savjetnice i učenika nastavila čak i kada je nastava prekinuta za ljeto.

Njih su dvoje ostali u kontaktu preko aplikacija kao što su Canvas i Snapchat.

Navodni seksualni kontakt događali su se, između ostalog, u Šuteinom automobilu dok je bio parkiran ispred lokalnog supermarketa, njenom domu, pa čak i učenikovoj spavaćoj sobi, dok je njegova porodica bila odsutna.

Cijeli skandal je otkriven dok su se ljubili u njenoj kući. Sve to primijetio je član kućanstva 35-godišnjakinje koji je uletio u prostoriju i potjerao tinejdžera. On se tada sakrio iza automobila i čekao da po njega dođu roditelji kojima je sve priznao. Oni su otišli na policiju koja je idući dan pokucala na vrata Šute i odvela je.

Tužitelji tvrde da su na mobitelu pronađene fotografije i dokazi koji otkrivaju da su njih dvoje bili u vezi. Sudija je odredio 25.000 dolara jamčevine, a Keli će po više članaka optužiti za seksualni napad na osobu mlađu od 16 godina, a prijeti joj i više godina zatvora.

Šute suspendirana
Školski okrug Penridž objavio je prošle sedmice izjavu u kojoj otkriva da je Šute suspendirana.

U saopćenju se kaže da je okrug svjestan optužbi od jula, što je potaknulo odluku da se savjetnicu suspendira do završetka istrage.

U odgovoru na optužbe protiv Šute, škola je objavila sljedeće:

- Iako se suzdržavamo od donošenja preuranjenih prosudbi o postupcima člana osoblja koji se suočava s kaznenim progonom, ključno je ponoviti stav okruga protiv bilo kakvog neprikladnog kontakta između zaposlenika školskog okruga Penridž i učenika. Takvo ponašanje se neće tolerirati, piše Daily Mail.