Završen skup "Pravda za Dženana Memića" u Sarajevu, uz poruke da se ubica mora uhapsiti

Završen je skup na Trgu djece Sarajeva gdje su stotine građana tražile pravdu za Dženana Memića.

Okupljene Sarajlije pružile su podršku Dženanovoj porodici koja traži istragu koja će dovesti do hapšenja Dženanovog ubice. 

Kako je na skupu poručio Dženanov otac Muriz Memić, u Bosni i Hercegovini nema pravde dok se ne riješi slučaj njegovog sina.

"Svakome je jasno, nakon presude, da govorimo istinu. Ukazivali smo na propuste MUP-a i Tužilaštva KS. Sada čekamo presudu Vrhovnog suda, ali ne vidim šta ima da se promijeni u odnosu na prvostepenu", kazao je Memić.

Advokat porodice Memić pojasnio je na današnjem skupu kako je Tužilaštvo BiH konačno uzelo raditi predmet te kako je postupak koji je pokrenut pred Kantonalnim sudom u Sarajevu u žalbenoj fazi.

"Postoje stvarni razlozi zbog kojih bi Tužilaštvo KS trebalo odustati od optužnice jer ne treba ni vjerovati u to da sud koji jedan put izjavio da ovdje ne postoji ni vjerovatnoća saobraćajne nesreće, a to proizilazi iz dokaza koji su pribavljeni, tu odluku ne može promijeniti u neku dijametralno suprotnu", kazao je Feraget.

Uporedo s protestima u Sarajevu, večeras su i u drugim gradovima BiH održani protesti podrške za Dženana Memića i mladog Banjalučanina Davida Dragičevića.

Podsjećamo, slučaj Dženana Memića prvo se vodio kao ubistvo, a nakon skoro dva mjeseca kao saobraćajna nesreća za čije izazivanje je suđeno Ljubi i Bekriji Seferoviću. Oni su oslobođeni prema prvostepenoj presudi Kantonalnog suda u Sarajevu.