Završen uviđaj u objektu „Mirala“; Požar izazvao električni rešo

Požar je izazvao električni rešo na kojem su migranti kuhali čaj i pripremali hranu, potvrdio je glasnogovornik MUP –a Unsko sanskog kantona

Vatrogasci su uspješno ugasili veliki požar koji je rano jutros zahvatio objekat bivše fabrike Miral u kome već određeno vrijeme boravi nekoliko stotina migranata, a završen je i uviđaj na mjestu događaja. Požar je izazvao električni rešo na kojem su migranti kuhali čaj i pripremali hranu, potvrdio je glasnogovornik MUP –a Unsko sanskog kantona, Ale Šiljdedić.  Uviđaj su izvršili pripadnici kriminalističke policije Uprave policije USK, kao i protivpožarni inspektor, koji je nakon završenog uviđaja zaključio da se radi o nesretnom slučaju. Dodao je da su povrijeđene 32 osobe, od kojih je njih 13 zadobilo teže tjelesne povrede, prenosi RVK.

 

Požar je brzo lokalizovan zahvaljujući pravovremenoj reakciji kladuških vatrogasaca, koji su za gašenje požara angažirali 9 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila.  Odmah po prijemu dojave, uputili su se na lice mjesta i pristupili gašenju požara.

Za migrante koji borave u objektu Mirala, će u toku dana biti osiguran alternativni smještaj dok se ne očiste i osposobe prostorije u kojima su boravili do sada. Ispred objekta Mirala bit će postavljeni šatori, a uskoro će stići novi madraci, kreveti i ostale potrepštine.