VLADA USK (VIDEO): Završena 109. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

VLADA USK
U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. U skupštinsku proceduru na razmatranje upućene su informacije ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona o stanju sigurnosti i sigurnosti saobraćaja u prošloj godini.

Ocijenjeno je da je stanje zadovoljavajuće, unatoč povećanom obimu i kompleksnosti posla, a što je posljedica migrantske krize u BiH. Evidentirano je i povećanje broja slučajeva nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja i broja saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom te da je svim oblastima potreban preventivan rad.

Vlada Kantona je dala saglasnost na prijedlog protokola o pregovorima za sklapanje Kolektivno ugovora za oblast visokog obrazovanja. Usvojena je Informacija o primjeni alternativne krivične sankcije, a ministar pravosuđa i uprave Asim Dizdarević ističe da je Unsko-sanski kanton sa ovom praksom i rezultatom primjer za provedbu u drugim kantonima u Federaciji BiH.

Premijer Mustafa Ružnić i resorni ministri prihvatili su i pohvalili Program rada Službe za zapošljavanje USK koji je, kako je rečeno, ambiciozan i uključuje niz novih projekata za zapošljavanje i samozapošljavanje.


Cijelu sjednicu možete pogledati u sljedećem prilogu: