Zbog čega je Nermin pucao na žrtve? Detalji tragedije u Gradačcu

tragedija
Nermin Sulejmanović (35), ubio je u petak tri osobe i još toliko ranio u Gradačcu kod Tuzle.

 

Stradale su njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović, mladić (23) i njegov otac, Denis i Onder Džengiz, turski državljani, koje je ubica od ranije poznavao i sa njima bio u sudskom sporu.

Svi u Gradačcu znaju da nema zabrane koja bi Nermina zaustavila da uradi ono što je naumio. Policija ga se bojala.

23-godišnji sin Denis i otac Onder “krivi” su jer su pomahnitalog Nermina prijavili policiji zbog krađe velike sume novca koji je isti ukrao iz njihove porodične kuće saznaje portal Crna-Hronika. Porodica Džengiz imala je dugogodišnji problem sa Sulejmanovićem. Tužili su ga, prijavljivali policiji ali su svi u Gradačcu znali kakav je on čovjek.

I sama policija ga se bojala jer su znali da zakonom njemu ništa nisu mogli. Nermin je bio poznati kriminalac spreman na sve.

Sulejmanović je, osim Kotorića, ranio i rođaka ubijene Nizame, Nedima Pamukovića, i Harisu Džengiz, suprugu ubijenog Ondera.

Mladić Nedim Pamuković prvi je teško ranjen u jučerašnjoj tragediji. Upucan u kući gdje se Nizama skrivala, to jeste u kući porodice Pamuković koja je u rodbinskim vezama sa nastradalom Nizamom. Pokušao ju je zaštitit od pomahnitalog Nermina ali nije uspio. Nizamu i bebu je oteo, a Nedima upucao piše Crna-Hronika.

Sa njima je otišao na vikendicu, gdje je brutalno pretukao, a onda i likvidirao. Sve je snimao na društvenim mrežama.

Ljekari se bore za život Harise, koja je sa teškim tjelesnim povredama primljena u bolnicu.

Hospitalizovana je i devetomjesečna beba ubice i ubijene. Dijete je pronađeno u kući u kojoj joj je majka ubijena u lokvi krvi i preventivno je hospitalizovana na Odjeljenju pedijatrije u UKC Tuzla.

Sve žrtve, osim policajca Huseina Korotića, Nermin Sulejmanović je poznavao. Dugo godina ih je zlostavljao i maltretirao.

Nizama ga je prije nekoliko dana prijavila za nasilje u porodici, neko mu je to dojavio, a onda se pomahnitali Sulejmanović odlučio osvetiti..