Zbog radova obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor

Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na dionici Kupres-Šuica vidljivost je smanjena zbog magle, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijekau mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Radovi se izvode i u tunelu Drenik na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, javlja N1.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.