Zekotić: Kako su pokrali narod na izborima, tako su i Šepića na Kongresu SDA

Muhamed Zekotić
Pretresi objekata i procesuiranje osumnjičenih od jutros u Sanskom Mostu, povezani su sa istragama o izbornim krađama u ovom gradu, ali i šire.

 

Jedan od aktera, svjedok ovih krivičnih dijela, Muhamed Zekotić, iz Sanskog Mosta, potvrdio je za portal Cazin.net da se od 2014. godine radi na dokumentovanju izborne prevare od strane Asima Kambera, aktuelnog zastupnika u Parlamentu Federacije BiH i dugogodišnjeg lidera SDA u ovom gradu.

“U novembru 2018. godine sam predao krivičnu prijavu, zajedno sa dokaznim materijalom nadležnom tužilaštvu. Takodjer, svjedok sam i izborne kradje na Kongresu SDA kada je Bakir Izetbegović prvi put ‘izabran’ za predsjednika SDA. Tada je najveća krađa učinjena prema gospodinu Šepiću, na 6. Kongresu SDA stranke, kada su glasovi koje je dobio Senad Šepić za potpredsjednika SDA BiH dati Šemsudinu Dediću, koji je tako ‘izabran’ za potredsjednika SDA, a Šepić elimisan iz te stranke. A krađom je glasove dobio i Almir Tutić iz Bihaća, bliski saradnik Asima Sarajlića, a trenutno, ali u cilju istrage ne želim još dati informacije na koji način je to dokumentovano.

Osim Zekotića, ima još svjedoka koji su navedeni u predmetu, ali ne može o detaljima govoriti u interesu istrage koju želi da se završi čim prije.

“Glavni akteri cijele priče su Asim Kamber, Fariz Vukalić, Haris Karat., tj. organizatori izborne krađe”- izjavio je Zekotić, koji kaže da nije iznenađen jutrošnjim pretresom objekata Asima Kambera, s obzirom da su komšije, vidio je prisustvo policije i da se vrši pretres.

 

Da li će ovaj slučaj konačno otvoriti velike prave teme i otkriti kako ljudi koji vode državu kradu i namještaju izbore, kradu volju ljudi, elminišu neistomišljenike, što se moglo čuti iz slučaja Asim Sarajlić ranije, ostaje da vidimo. Ali, u svakom slučaju, nadležne institucije će morati dati svoj sud i zadnju riječ.