Erdogan: Želimo biti proizvođač novih tehnologija u procesu tehnološke transformacije

Ovo mjesto (Teknofest, op.a.) vidim kao platformu koja pokazuje šta naša nacija, prvenstveno omladina, može učiniti čak i s vrlo ograničenim mogućnostima na polju tehnologije, kazao je Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, obraćajući se na Festivalu vazduhoplovstva i tehnologije (TEKNOFEST) u Istanbulu, poručio kako Turska želi postati proizvođač novih tehnologija u procesu tehnološke transformacije, javlja Anadolu Agency (AA).

"Ovo mjesto (Teknofest, op.a.) vidim kao platformu koja pokazuje šta naša nacija, prvenstveno omladina, može učiniti čak i s vrlo ograničenim mogućnostima na polju tehnologije", kazao je Erdogan.

Naglasio je kako njegova zemlja želi biti, ne samo tržište, već i proizvođač novih tehnologija u procesu tehnološke transformacije.

"Od utorka do danas broj posjeta na TEKNOFEST-u premašio je cifru od 500.000 ljudi. Dakle, premašili smo brojku od prošle godine. Nadam se da ćemo premašiti milion posjeta", rekao je Erdogan.

Osvrnuvši se na ekonomiju svoje zemlje, Erdogan je naglasio kako i pored svih napada s kojim je suočena, Turska ima ekonomiju koja stabilno stoji na svojim nogama.

Festival vazduhoplovstva i tehnologije (TEKNOFEST) koji se održava u Istanbulu i spada u red najvećih događaja te vrste u svijetu, do sada je posjetilo 500.000 ljudi, rekli su organizatori.

AA je globalni medijski partner TEKNOFEST-a koji uz podršku brojnih institucija, kompanija i univerziteta uz T3 organizuje i Ministarstvo industrije i tehnologije Turske.