Željezničar položio generalni ispit pred novu sezonu

fk željezničar
Željezničar je u generalnoj probi pred novu sezonu na stadionu Grbavica rezultatom (2:0) pobijedio Kapfenberg i tako pobjedom najavio početak takmičarske godine 2023/24.

 

Po jedan gol u oba poluvremena bili su dovoljni Željezničaru ostvari trijumf u generalci pred novu sezonu. Na Grabavici je savladan austrijski drugoligaš Kapfenberg.

Poslije početnog ispitivanja snaga i određenih prilika na obje strane mreža se prvi put zatresla u 29. minuti, a strijelac je bio Amoah.

Fudblaer iz Gane je uspio savladati golmana iz drugog pokašaja te je dobio apaluze i ovacije navijača kojih je u Dolini ćupova bilo između 1.500 i 2.000.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je imao još dvije prilike, međutim Drljo i Mekić nisu uspjeli pronaći put do gola.

U nastavku trener Nermin Bašić je dosta mijenjao kako igrački tako i formacijski, a Plavi su u finišu stigli do drugog gola.

Između ostalih Bašić je priliku da za igru dao Haračiću, Biberu, Gasalu, Dubačkiću, Alysonu, Al Jaberu i Hajdareviću.

Igrala se 85. minutak kada je Turunjanin zabio sa 2:0 te je tako ovaj veznjak vrlo izvjesno sebi i osigurao potpis.

Za Željezničar su od prve minute igrali Mulalić, Cocalić, Jašarević, Kosorić, Rustemović, Štilić, Amoah, Galić, Krpić, Drljo, Mekić.

Očekuje se da u narednim danima budu i potpisani ugovori sa igračima koji su prošli veći dio priprema sa ekipom.

Podsjećanja radi, za sarajevske Plave nova sezona počinje 13. jula kada će na Grbavici u prvom meču pretkola Konferencijske lige dočekati Dinamo iz Minska.