Željka Cijanović otkrila pravo lice: Zašto joj smeta cjelovita BiH, država ravnopravnih građana...?

.
Cvijanović prokomentarisala Džaferovićevu izjavu da BiH nije onakva za kakvu se se borili pripadnici Armije RBiH

 

Šefik Džaferović je javno priznao šta su njihovi ratni ciljevi, da ih nisu postigli i da i u miru, na brutalan i invazivan način nastoje da ih dosegnu, izjavila je predsjednica RS-a Željka Cvijanović, komentarišući jučerašnju izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

- Zbog toga se mi patimo u ovoj državi. RS nije nikakav problem. Problem su oni koji nisu ostvarili svoje ratne ciljeve i sada se u vezi s tim osjećaju vrlo slobodno i ohrabreno nakon britanskih i američkih sankcija funkcionerima Srpske, prijetnji članica EU i djelovanja Christiana Schmidta, dodala je Cvijanović.

Međutim, ono što ni ona, kao ni mediji u RS-u nisu napomenuli prilikom prenošenja ove njene izjave jeste šta su to, kako ona kaže "njihovi ratni ciljevi", aludirajući na Džaferovićevu izjavu da BiH danas nije onakva za kakvu se borila Armija BiH.

- Oni su se borili za cjelovitu BiH, državu u kojoj će svi njeni građani biti ravnopravni. Nažalost to danas nije slučaj i puno je deskriminacije, kazao je Džaferović jučer pri odavanju počasti poginulim pripadnicima Armije RBiH.