Željko Kovačević ubijen kada je prišao da “ovjeri” Slavišu Krunića

Željko Kovačević, koji je poginuo nakon ubistva biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, pogođen je kada je prišao izrešetanom vozilu da vidi da li je usmrtio svoju metu.

Izvor blizak istrazi je kazao da je na njega tada zapucao teško ranjeni član Krunićevog obezbjeđenja i vozač auta Goran Ilić, prenosi Fokus.

– Nakon što su on i saučesnik ispalili rafale na “tojotu” u kojoj su bili Krunić, Pavlović i Ilić, Kovačević je krenuo prema vozilu da vidi da li su žrtve likvidirane. Pretpostavljamo da je prišao da ih ovjeri. Tada je Ilić zapucao na njega i pogodio ga u stomak – kazao je izvor blizak istrazi, piše Glas Srpske.

Zbog ovog zločina, koji se desio 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, uhapšen je i pritvoren Emilio Baldo. Još se traga za Benedijem Đukanovićem koji je sa mjesta zločina pobjegao u bijelom “golfu 7”.

Pretpostavlja se da su Kovačević i Đukanović bili direktni izvršioci ubistva, dok im je Baldo javio kada je “meta” krenula prema mjestu sačekuše. Napadači su čekali skriveni u žbunju na putu za Krunićevo imanje nedaleko od kapije u Glamočanima.

Kada je “toyota” u kojoj je on bio naišla osuli su rafalnu paljbu. Meta napada bio je Krunić što ukazuje i činjenica da napdači nisu pucali na “tojotu” kada je u njoj bio sam Ilić koji je sat i po prije zločina išao do imanja svog šefa.

Istragom je utvrđeno da su kobne večeri neposredno prije ubistva Baldo, Kovačević i Đukanović sjedili u jedom kafiću u Glamočanima. Policija je do sada pronašla dvije puške s okvirima, za koje se sumnja da su korištene u ubistvu.

Izvor: