Žena na Krku skočila u olujno more da spasi muža i unuka, poginula je

.
NA Krku je u olujnom moru život izgubila 52-godišnja Osječanka koja je tamo skočila za svojim suprugom i njihovim unukom.

 

Nesreća se dogodila u subotu na području krčke plaže Plav.

 

Nešto iza 14 sati, djed i 10-godišnji unuk, gosti jednog apartmana u susjedstvu spomenute plaže, odlučili su se okupati u moru, unatoč krajnje nepovoljnim vremenskim i maritimnim uvjetima.

 

Veliki valovi kupače su počeli prekrivati a morske ih struje onemogućavati u njihovim pokušajima izlaska na sigurnost obale. Zbog toga je, očito uviđajući opasnost u kojoj su se članovi njene obitelji našli, žena u odjeći odlučila skočiti u more i pokušati im pomoći.

 

Djed i unuk spašeni

Žena se utopila, dok su djeda i unuka u međuvremenu na žal više stotina metara udaljene plaže autokampa “Ježevac” uspjela izvući dva djelatnika tog objekta.

 

"U 14,51 sati, posredstvom službe 112, djelatnici JVP Grada Krka zaprimili su dojavu o osobama u moru ispred krčkog kampa te su odmah po dojavi tri naša djelatnika s vozilima u kojima je bila i oprema za tu vrst spašavanja pohitali u taj kamperski kompleks", kazao je Dinko Petrov, zapovjednik krčke profesionalne vatrogasne postrojbe.

Po dolasku u kamp ispostavilo se da su dva muškarca, uz teške muke u izbjegavanju stijena na koje ih je uzburkano more bacalo, uspjela iz mora izvući dvije muške osobe, djeda i unuka, te da su se odmah potom bacili i na pokušaje spašavanja treće osobe, žene koju je uzburkano more povuklo dalje od obale.

 

Od zapovjednik krčkih vatrogasaca doznalo se i da je u nastojanju spašavanja žene opasnost prijetila i samim spašavateljima, te da je, s ciljem njihova izvlačenja na sigurno, u more naposljetku uskočio i jedan od trojice krčkih vatrogasaca.

 

Uz pomoć ostatka posade s kopna i konopa koje su im sa stijena ovi uspjeli dobaciti djelatnici kampa i vatrogasac uz tešku su se muku uspjeli dočepati žala, zajedno sa utopljenicom kojoj, pokazalo se nakon pokušaja njene reanimacije, više nije bilo spasa.

 

U međuvremenu dok je akcija spašavanja trajala, na poprište tragedije stigla su i dva tima krčke medicinske pomoći ali, nažalost, niti njihova nastojanja vraćanja u život žene nisu urodila plodom, ispričao je prvi čovjek krčkih vatrogasaca, ne skrivajući svoje divljenje ljudima koji su, ugrozivši vlastite živote, pomogli da ova tragedija ne bude i znatno veća.