Zeničani šetali za Davida i Dženana: Pravda za svu našu djecu

Više od 300 građana Zenice danas je prisustvovalo mirnoj šetnji za Dženana Memića i Davida Dragičevića, kojoj je prisustvovao i Dženanov otac Muriz.

Okupljanje učesnika mirne šetnje počelo je na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice nakon čega su učesnici s transparentima i porukama podrške porodicama Memić i Dragičević krenuli trasom kroz centar grada, pored zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, obalnim bulevarom i nazad do početne tačke.

Prilikom šetnje učesnici su i uzvikivali "Pravda za Dženana, pravda za Davida, pravda za svu našu djecu", a na Trgu Alije Izetbegovića prisutnima se obratio Dženanov otac Muriz.

Nakon što je prisutne upoznao s detaljima slučaja koji traje već dvije godine, kazao je kako bez naroda ne bi mogli izdržati.

"Bez naroda ne bismo mogli izdržati i boriti se ovoliko dugo. Vaša podrška traje dvije godine i tri mjeseca i ja sam siguran da ćemo se izboriti za pravdu", izjavio je Muriz koji je nakon više od 30 pokušaja i sedam protesta napokon pozvan u VSTV da predoči oko 200 dokaza koje je dobio.

"Došlo je vrijeme da me prime i saslušaju, a ako nisam u pravu neka mi kažu. Ja ću doći do istine, ja znam šta se desilo, a neka im i Dalida Burzić predoči svoje dokaze. Vrana vrani oči ne vadi. Ja znam koliko je dobar Mektić s Burzić i Tegeltija, oni štite jedni druge i svi znamo kako ide. Mene država tjera da uzmem stvari u svoje ruke, a moj život je stao kada je Dženan ubijen i nemam ništa da izgubim", dodao je Muriz.

Prisutnima su se obratili i Zeničanin Kenan Mađo, te Dženanova sestra Arijana koja je napisala pismo za Davida Dragičevića.

"Ja sam Dženanova sestra i borit ću se i za Davidovu i Dženanovu pravdu i pravdu svih onih koji su ubijeni", poručila je Arijana nakon pročitanog pisma.

Muriz je po završetku skupa pozvao sve okupljene da im se pridruže i na masovnom skupu koji će biti održan u Sarajevu nakon Ramazanskog bajrama te da se nada da će njihova borba, nevino ubijenih Dženana i Davida, uskoro biti završena te da će pobijediti pravda.