Zeničanin tukao suprugu i prijetio da će sina zaklati i baciti sa terase

asd
Supruzi naredio da ide u grad, podigne 700 eura i kupi mu drogu za 50 KM

Zeničko tužilaštvo je nakon nekoliko mjeseci okončalo istragu protiv M. O. iz Zenice te ga je optužilo za otmicu, nasilje u porodici, omogućavanje uživanja opojnih droga, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. On je, prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud Zavidovići, 25. maja ove godine suprugu udarao rukama u glavu prijeteći joj da će zaklati njihovog maloljetnog sina.

Prethodno je suprugu poslao u grad da mu podigne 700 KM u banci i kupi drogu za 50 KM. Suprugu je izgurao iz kuće, a nakon što ga je ona telefonski obavijestila da nije podigla novac i kupila drogu, zaprijetio joj da ne dolazi kući, riječima: "Ako dođeš ubit ću te, nemoj mi dolaziti na oči". M. V. je nakon toga pozvala policiju.

- Po dolasku policija na lice mjesta optuženi se zaključao u kući u kojoj se nalazio i maloljetni Dž. M. U jednom je trenutku izašao na terasu kuće držeći u jednoj ruci sina, a u drugoj nož. Zahtijevao je da njegova supruga uđe u kuću, ali da mu se prije toga doveze Mercedes pred balkon. Govorio je i da će zaklati sina i ubiti sebe ukoliko mu odmah ne izbroje 700 eura i novac stave na Mercedes skupa sa pet grama marihuane, navodi se u optužnici. Govorio je i to da će ukoliko mu policajci provale u kuću zaklati sina, a nakon toga je na policajce pobacao sto, stolice, saksije i mobitel. Optuženi je zatim rekao da će, ukoliko mu se supruga ne popne ljestavama na terasu, baciti sina. Kada se M. V. popela na ljestve optuženi ju je rukom povukao za kosu i prebacio preko ograde balkona na terasu udarajući je rukama u glavu. Dao joj je sina i ugurao ih oboje u spavaću sobu. Kada je M. V. spustila sina u krevetić optuženi ju je ponovo počeo tući a onda je otišao napolje, sjeo u Mercedes i otišao od kuće. Ubrzo je uhapšen a prilikom pretresa kod njega su pronađena dva paketića marihuane. Optuženi ranije nije osuđivan a u sudnici bi se uskoro trebao naći radi izjašnjenja o krivici.