Zenička policija uhapsila četiri razbojnika: Prijeteći pištoljem, ukrali novac, mobitel i sat

Zenička policija uhapsila je četiri osobe koje se sumnjiče da su, uz prijetnju oružjem, izvršile razbojništvo u Zenici.

Naime, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) poduzimali su operativne mjere i radnje na terenu, s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja razbojništva koje je počinjeno dana 23. maja u ulici Ričički put, u Zenici, kojom prilikom je nekoliko nepoznatih osoba, uz prijetnju pištoljem, od osobe inicijala A. K. otuđilo novac, mobilni telefon i ručni sat.

Tom prilikom oštećeni A. K. je zadobio lakše tjelesne povrede, a izvršenim uviđajnim radnjama utvrđeno je da su ga izvršioci ovog razbojništva napali, nasilno ga uveli u pomoćni objekt, gdje su mu zadali više udaraca po glavi, te prijeteći upotrebom pištolja, tražili novac.

Prema riječima Aldine Ahmić, portparola MUP-a ZDK, prilikom vršenja uviđaja u spornom objektu pronađene su biljna materija i tablete, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

- Operativnim aktivnostima policijskih službenika, neposredno nakon izvršenja razbojništva, tri osobe su uhapšene, a koje se dovode u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela, dok su poduzimane aktivnosti na terenu s ciljem pronalaska četvrte osobe, za koju se, također, raspolagalo operativnim saznanjima da je učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela - kaže Ahmić.

Zbog sumnje da su počinili razbojništvo, dodaje Ahmić, uhapšeni su A. B., rođen 1996. godine, maloljetni A. B., te E. G., rođen 1990. godine, svi iz Zenice.

- Naknadnim aktivnostima policije otkriven je, lociran i uhapšen i četvrti izvršilac ovog razbojništva, tačnije osoba inicijala E. B., rođen 1993. godine, iz Zenice - pojašnjava Ahmić.

Nad uhapšenima je u službenim prostorijama MUP-a ZDK zavedena kriminalistička obrada, a zatim su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u nadležnost Tužilaštva ZDK.