Zidane obilježio Međunarodni dan knjige fotografijom koja je izazvala brojne reakcije

zinedin zidane
Ovog petka, 23. aprila, obilježen je Međunarodni dan knjige i trener Reala Zinedine Zidane tim povodom objavio je fotografiju koja je više pažnje privukla zbog njegove odjeće, nego zbog samog događaja.

 

Zidane se fotografisao dok sjedi na podu jedne od dnevnih soba svoje kuć u društvu kućnog ljubimca, a njegov stajling izazvao je brojne reakcije među skoro 28 miliona pratilaca na Instagramu.

Francuz, koji je oduvijek bio simbol elegancije i stila, još jednom je pokazao da čak i u trenerci kod kuće može biti u trendu.

"Total look" trenerka u ljubičastoj boji, u skladu je s bojama knjige i kauča u pozadini. Kapuljača na glavi Zidaneu daje onaj mladalački šarm koji, uprkos svojih 48 godina, Zizou nije izgubio.

Zidaneu za fotografiju koju je objavio nije trebala ni poruka, već samo široki osmijeh. Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama, poput onog "Tebe niko ne može mrziti".

Neki, međutim, nisu sasvim razumjeli zbog čega je Francuz objavio ovakvu fotografiju pa je bilo i komičnih komentara poput:

"Zidane Teletubbies" ili "Ne, Zidane, nakon svega što si postigao ne možeš objaviti takvu fotografiju".

Inače, Zidane zarađuje veliki novac objavama na Instagramu. Francuz inkasira 200.000 eura za svaku sponzorisanu objavu, zahvaljujući broju pratilaca i angažmanu koji ima s njima, jer u svojim publikacijama uvijek dobije hiljade interakcija.