Zima uveliko pokucala na vrata: Pomozi.ba aktiviralo je humanitarni broj za osiguravanje drva ugroženima

Pomozi.ba
Dosad su isporučena drva za stotinu porodica na području Kantona Sarajevo, a sa isporukom u drugim gradovima počinju 6. decembra

Udruženje Pomozi.ba aktiviralo je humanitarni broj 17014, kako bi drva bila osigurana za što veći broj starih i iznemoglih osoba, porodica u stanju socijalne potrebe i drugih socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

- Zima je već uveliko pokucala na naša vrata, a najveća briga većine naših građana u stanju socijalne potrebe je kako osigurati drva kada nemaju dovoljno novca ni za hranu. Stoga smo u funkciju stavili humanitarni broj 17014. Pozivom donirate 2 KM kako bismo osigurali drva za što veći broj starih i iznemoglih osoba, te porodica u stanju socijalne potrebe. Broj je jedinstven za sve operatere u BiH - navode iz Pomozi.ba.

Na ovaj korak su se odlučili jer Udruženje dobija veliki broj zahtjeva socijalno ugroženih građana i građanki za pomoć u drvima.

Plan Udruženja Pomozi.ba je da isporuči hiljadu metara drva i dvije stotine tona briketa, što je dovoljno za 200 porodica i pojedinaca širom BiH (Kanton Sarajevo, Zvornik, Tuzla, Konjic, Ugljevik, Zenica, Bihać, Vareš, Kalesija, Prnjavor, Živinice, Cazin, Maglaj, Travnik, Zavidovići, Kakanj, Doboj, Kiseljak, Brčko).

Dosad su isporučena drva za stotinu porodica na području Kantona Sarajevo, a sa isporukom u drugim gradovima počinju 6. decembra.

Pozivali su sve humane ljude da se priključe i ovoj akciji za pomoć najugroženijima kako bi ove hladne zimske dane provodili u toplom.

Pored poziva na broj 17014 pomoći im možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, kao i uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba i PayPala sa obaveznom svrhom uplate “Drva 2021”, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba

Izvor: