Zločin bez kazne: Ubice Eldina Ćerimovića iz Velike Kladuše nikada nisu uhapšene, Tužilaštvo USK tapka u mraku

Eldin
Nerasvijetljeni zločin koji zadaje glavobolje istražiteljima dogodio se u Velikoj Kladuši. Žrtva je Eldin Ćerimović. Kako je ranije objavljeno, njegovo tijelo pronađeno je 3. maja u naselju Gradina.

 

Ćerimović je upucan, najvjerovatnije, kada je krenuo na posao u jednu halu, gdje je bio zaposlen kao čuvar. Ubice su mu pucale sa leđa. Tijelo su vukli i ostavili ga pored ceste, navodno u namjeri da prikriju zločin

Ćerimović je, prema nepotvrđenim informacijama, pogođen sa dva projektila u grudi i glavu. Istražitelji su navodno na mjestu zločina pronašli čahure koje odgovaraju pištoljskoj municiji.

Iako je u dosadašnjoj istrazi obavljeno nekoliko pretresa te saslušano na desetine osoba, istražitelji još uvijek nisu na tragu počiniocu. U fokusu istražitelja pogotovo su bile bezbjedonosno interesantne osobe.

Otežavajuća okolnost je i to što svjedoka ubistva Ćerimovića – nije bilo.

Potražili smo više informacija iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

“Ne mogu ulaziti pretjerano u detalje predmeta, obzirom da se radi o veoma osjetljivoj istrazi. Ono što vam mogu reći jeste da je za konkretnu istragu formiran poseban tužilački tim, da je provedeno jako mnogo istražnih radnji te da se iste i dalje provode intenzivno i svakodnevno”, navela je u odgovoru na naš upit Irena Marjanović Čavkić, portparolka Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Mediji su nakon zločina pisali da je Ćerimović ranije, u više navrata, prijavljivao Tužilaštvu USK prijetnje koje je dobijao od određenih osoba.

Interesantan je i podatak da je Ćerimović hapšen u okviru akcije kodnog naziva “Escobar” u kojoj je razbijena organizovana kriminalna grupa koja je na području Velike Kladuše, u blizini granice s Hrvatskom, imala zasade i laboratoriju za uzgoj marihuane.

Ćerimović je kasnije sklopio dogovor s istražnim organima i postao svjedok – saradnik.