Zločin u Zemunu: Transvestit ubio ljubavnika

Student Marko Radović (24), državljanin Bosne i Hercegovine, ubijen je u nedjelju uveče u beogradskom naselju Zemun, a za ovaj zločin osumnjičen je Goran Abdulov (34). On se tereti da je mladiću naneo više ubodnih rana nožem, a nakon napada odmah je pobjegao sa mjesta događaja. Brzom intervencijom beogradske policije uhapšen je u ponedjeljak.

Kako su “Novosti” nezvanično saznale, ubistvu je najvjerovatnije prethodila ljubavna svađa između Abdulova, inače transvestita, i Radovića. Kako nezvanično saznajemo, Abdulov je u policiji rekao da su njih dvojica bila u vezi.

- Posvađali su se jer je Marko htio da raskine sa Goranom. Navodno, smetalo mu je što Abdulov "nije prava žena" - rekao nam je izvor iz MUP.

Do sukoba je došlo u iznajmljenom stanu, u Ševinoj ulici 27, u kojem je nesretni mladić živio sam kao podstanar. Krvavi tragovi koji su se u ponedjeljak mogli vidjeti na vratima, ispred stana i na kapiji ukazuju na to da je ranjeni mladić, nakon što je izboden nožem pokušao da pobjegne. Smogao je posljednje atome snage, izašao na ulicu, prešao nekoliko desetina metara, ali je ubrzo pao na asfalt i iskrvario. Tijelo Radovića pronašle su komšije koje žive pored ulaza u kojem je momak stanovao. Kada su čuli raspravu odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

- Poziv smo primili u 21.50 u nedjelju, ali po dolasku na teren ljekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatiraju smrt - rekao je za “Novosti” Mirko Lutovac, portparol Hitne pomoći. - Beživotno tijelo mladića pronađeno je na ulici sa više ubodnih rana.

Nakon obavljenog uviđaja policija je zapečatila stan gdje se odigrao krvav pir. Komšije koje žive u istom dvorištu nisu željele da komentarišu ovaj napad, ali o tragično nastradalom Marku imaju samo riječi hvale. Radović se u njihov kraj doselio prije nekoliko godina, kada je došao u Beograd na studije. Rodom je iz Bosne i Hercegovine, a povremeno ga je posjećivala i porodica.

- Nikada nismo primijetili bilo kakve posjete, niti čudne mladiće i djevojke. Uglavnom je bio sam, a vrijeme je provodio van stana. Tu je dolazio samo da prespava - rekao nam je jedan od komšija.

Sa stanarima koji stanuju u istom dvorištu nije previše komunicirao, ali ih je u prolazu uvijek pozdravljao.

- Bio je divan mladić. Nisam čuo nikakvu svađu sinoć - objašnjava jedan od komšija. - Od policije koja je došla da obavi uviđaj saznao sam šta se desilo. Ne mogu da vjerujem.