Znatno skočio broj mrtvih od koronavirusa, Kina objavila što joj hitno treba

korona
BROJ preminulih u epidemiji koronavirusa narastao je do nedjelje na 362, što je povećanje za 58 osoba u odnosu na prethodni dan, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija Kine. Jedna osoba preminula je na Filipinima.

Od novih smrtnih slučajeva njih 56 zabilježeno je u provinciji Hubei, dok je jedna osoba preminula u pokrajini Chongqing.

U Kini je zabilježeno još 2.829 zaraženih osoba pa je ukupan broj narastao na 17.238.

Broj mrtvih: Broj preminulih u Kini u epidemiji koronavirusa narastao je do nedjelje na 361 osobu. Još jedna osoba je preminula na Filipinima, što je ukupno 362 preminule osobe.

Broj zaraženih: Ukupan broj zaraženih porastao je na 17.238 osoba. Više od 150 osoba zaraženo je izvan Kine.

Širenje virusa: Na odjelu za infektivne bolesti KBC-a Split od nedjelje navečer zbog sumnje na koronavirus nalazi se mlađi muškarac, koji se nedavno vratio iz Kine, ali rezultati nalaza još nisu gotovi. Opširnije

Danas je najgori dan na kineskim burzama u godinama, javlja CNN.

“Ono što Kina hitno treba su medicinske maske, zaštitna odjela i sigurnosne naočale”, rekla je glasnogovornica kineskog Ministarstva zdravstva, Hua Chunying na konferenciji za medije.

“Pri punom kapacitetu kineske tvornice mogu proizvoditi samo oko 20 milijuna maski dnevno”, rekla je i dodala kako su već primili donacije iz Južne Koreje, Japana, Kazahstana i Mađarske.