Zvizdić odbrusio Dodiku: Niko nema pravo rušiti legalne institucije BiH

asd
Podsjetio je Dodika i sve koji ga namjeravaju slijediti u njegovim suicidnim političkim namjerama na važeće članove Krivičnog zakona BiH

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH komentarisao je izjavu Milorada Dodika da "postoji  mogućnost da će entitet Republika Srpska krenuti u proces otcjepljenja zbog donošenja Zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

- Podsjetio bih Dodika i sve koji ga namjeravaju slijediti u njegovim suicidnim političkim namjerama na važeće članove KZ BiH, i to: na član 156. koji govori o napadu na ustavni poredak BiH, jer niko nema pravo rušiti legalne institucije BiH: Sud BiH, Tužilaštvo BiH i SIPA-u i na član 157. koji govori o kazni za ugrožavanje teritorijalne cjeline BiH - istakao je Zvizdić.

Poručio je da se ništa od onoga čime prijeti Dodik neće dogoditi.

- On i njegovi sljedbenici znaju da za sve njihove secesionisticke i antiustavne namjere postoji adekvatan pravni i institucionalni i svaki drugi odgovor onih koji vole Bosnu i Hercegovinu. A takvih je u BiH najviše - zaključio je Denis Zvizdić.