Dodik dribla, šutira, iiii... ?!

Traži Milorad postavljenje zastave RS-a u svom kabinetu člana Predsjedništva BiH. Najbogatiji pisac na Balkanu i vječiti parlamentarac, Nikola Špirić, ga, naravno, podržava i još pri tome traži postavljanje iste ispred oba doma Parlamentarne skupštine zajedničkih institucija BiH.

Piše: F. D. Krak

E, sad će biti velika halabuka iz zvaničnog Sarajeva i predstavnika bosanskih, tj. probosanskih stranaka i njihovih predstavnika i lidera. Bit će opet priča: 'to neće moći', pa onda ide ona ''to je neustavno" i "to je krivično (kazneno) djelo", itd... Sve mi haman isto kao onda kad je taj isti, "neustavno " izbacio bosanski jezik, slavio i još slavi "neustavni" 9. januar, "neustavno" održao referendum, "neustavno" poništio, tj. promijenio zadnji popis stanovništva, "neustavno" prijeti osnivanjem Obavještajne službe RS-a, "neustavno" negira sve presude za ratne zločine i genocid i opet legalno daje ime škole po osuđenom ratnom zločincu. E to je taj po Dejtoskom mirovnom planu i Ustavu BiH legalni član predsjedništva iz rs-a koji je za čudo Božije formalno i pravno, USTAVAN! Sasvim ustavno negira državu čiji je član Predsjedništva.

I još kaže da voli više Srbiju od Bosne i Hercegovine. Ustav mu dozvoljava ili ne, pitanje je sad! Dodik je nešto kao Barcelona ili Real u fudbalu - nogometu. Igra i pobjeđuje. A protivnici su zaista slabi. S malo truda i htijenja Dodik ih dribla, obara s nogu i daje golove.

Da li će Dodik uspjeti pobijediti nakon onolikog niza pobjeda, ostaje da se vidi. Na zastavama je sljedeća utakmica. Šta će biti: da li se nazire kraj Dodika ili početak kraja Bosne i Hercegovine? Hoće li Dodik pobijediti u Sarajevu? U gostima?