Osuđeni kriminalac tužio državu jer su mu uništili Ferrari

ferari

OSUĐENI kriminalac pobjegao je u drugu zemlju kako bi izbjegao izdržavanje kazne, ali skupocjeni Ferrari nije uspio spasiti. 

35-godišnji Zahid Khan je zbog prijevare s registarskim pločicama osuđen na deset godina zatvora. Međutim, on je netom prije presude pobjegao zrakoplovom iz Velike Britanije u Dubai, gdje i danas uživa u slobodi. 

To mu očito nije dovoljno, pa je sada odlučio tužiti policiju West Midlandsa. Khan je izjavio kako  je "pokrenuo postupak protiv policije koja nezakoniti zaplijenila Ferrari 458 Spider vrijedan 200.000 funti“. U policiji se previše ne uzbuđuju i čekaju poziv na očitovanje pred sudom. U međuvremenu su doznali prebivalište Khana i pokrenuli zahtjev za izručenjem. 

Inače, Khan u Dubaiju živi na visokoj nozi i to ne skriva. ima vozača koji ga u Rolls Royceu vozi na zabave, a nerijetko ga se viđa u društvu Floyda Mayweathera, pa i repera Busta Rhymesa. Uostalom, odmah nakon bijega iz Britanije je snimio video u kojem čekićem uništava Rolex vrijedan 30.000 funti.

Kako javlja Birmingham Live, još 2017. godine Khan je parkirao skupocjeni Ferrari na pločnik blizi zgrade suda. Glupa odluka jer je policija ubrzo zaplijenila automobil, a potom je utvrđeno kako automobil nema pravovaljano osiguranje te je uslijed oštećenja ocijenjen kao tehnički neispravan. Dobivši kategoriju B Ferrari je poslan na automobilski, otpad gdje je uništen.