Djevojci (24) su rekli da će umrijeti ako ne smršavi. Sa 170 kilograma je došla na 70

-
Ostvarila je nezamislivo.

Uspjela je skinuti čak 100 kilograma i sada je zdravija, energičnija i samopouzdanija nego ikad prije. Prema vlastitom priznanju, u hrani je pronalazila utjehu, ali nakon upozorenja liječnika da će umrijeti ako ne smršavi to se promijenilo.

"Bila sam među najvećom djecom u školi, često na meti nasilnika. Većinu vremena sam bila depresivna, a emocije sam liječila hranom", ispričala je Jade.

Upisala je fakultet i počela se hraniti vani. Osjećala se sve lošije, a simptomi dijabetesa tipa 2 su se pogoršavali.

"Više nisam htjela izlaziti zbog svog izgleda. Većinu vremena sam provodila kod kuće, zbog čega sam još više jela. Onda više nisam mogla ni hodati. Otišla sam doktoru koji mi je rekao da moram smršavjeti ili ću umrijeti. To je bio trenutak kada sam shvatila koliko je situacija ozbiljna", dodaje.

U siječnju 2021. krenula je na dijetu tijekom koje je pazila da sagori više kalorija nego što unese i počela je raditi barem 10 tisuća koraka u danu. Svoje putovanje je dijelila na TikToku. U listopadu iste godine upisala se u teretanu u koju sad ide četiri puta tjedno. Njezina tjelesna težina pala je sa 170 na 70 kilograma i prestala je piti lijekove za dijabetes.

"Osjećam se sjajno jer mogu raditi što poželim, ništa me ne sputava. Sretnija sam i veselim se budućnosti", kaže.

Međutim, ono na što nije ponosna je višak kože, za koji se nada da će nestati nakon što se podvrgne operaciji za koju skuplja novac. Svima koji žele skinuti kilograme poručuje da ne moraju potrošiti hrpu novca da bi to i ostvarili.

"Za početak je dovoljno da brojite kalorije. Ne morate odmah krenuti u teretanu. Počnite se samo kretati. Na kraju ćete vidjeti rezultate na koje ćete biti ponosni", poručila je za Daily Mail.