Limun dijeta čisti organizam i topi masne naslage: Za dvije sedmice i do 10 kilograma manje

.
Ako ste se ikad zapitali koja je tajna vječne mladosti i savršene linije Naomi Campbell ili kako Beyonce uvijek izgleda tako sjajno, a ima troje djece, 42 godine i energiju da osvoji cijeli svijet – odgovor bi vas mogao iznenaditi. Za sve je zaslužan limun, tačnije, limun dijeta.

 

Limun dijeta podrazumijeva kompletnu detoksikaciju organizma. Traje maksimalno dvije sedmice, što je dovoljno vremena da se dese čuda, to jest – da dostignete željenu liniju, izgubite celulit i poboljšate opšte zdravstveno stanje.

Program je jednostavan: svakog dana u odgovarajućoj količini tople vode razmutite određenu količinu soka od limuna. Jedna čaša – jedan limun, to je mjera.

Prvog dana pije se jedna čaša vode sa sokom od jednog limuna, drugog dana dvije čaše vode sa sokom od dva limuna, i tako sve do sedmog dana, kada se ne pije sedam, već tri čaše vode sa sokom od tri limuna. Rezultati bi trebalo da se vide već poslije prve sedmice.

Dok traje program izbjegavajte alkohol, slatkiše, hljeb, tjesteninu, tešku i masnu hranu, a porcije bi trebalo da budu lagane i manje.

 

Limun dijeta ne odgovara svima

Limun je, kao što znamo, jedna od najzdravijih namirnica, izvor vitamina C, izvrstan antioksidans i antiseptik, booster imunog sistema. Brojni su benefiti ovog citrusa. Međutim, limun dijeta ne odgovara svima.

Prije nego što se odlučite za nju, trebalo bi da se konsultujete sa nutricionistom ili doktorom, da provjerite krvnu sliku. Ako je ipak počnete na svoju ruku i u nekom trenutku primjetite da vam smeta, da imate probleme kao što su bolovi u želudcu ili višak kiseline, prekinite program.