Ovi kuhinjski proizvodi imaju više uloga u domaćinstvu

as
Ne morate posezati za novčanikom i juriti u trgovinu po skupocjena sredstva i alate kako biste riješili svoj novonastali problem

Postoje kuhinjski proizvodi koji imaju dvije ili više uloga u domaćinstvu, što znači da ne morate posezati za novčanikom i juriti u trgovinu po skupocjena sredstva i alate kako biste riješili svoj novonastali problem.

 

 

Sredstvo za pranje suđa

Koristiti se za uklanjanje masnih mrlja s tkanine.

Ako i vaši ukućani vole jesti sendvič s majonezom na kauču ispred televizije, vrlo je vjerovatno vaša nova sofa ili prekrivač dobio pokoju masnu mrlju. No, ne brinite, jer sredstvom za pranje suđa, bez puno muke, možete nepoželjnu mrlju ukloniti. Nanesite deterdžent za suđe direktno na mrlju. Utrljajte na zahvaćeno područje i pustite da odstoji nekoliko minuta, a zatim ubacite prema uputama s etikete u mašinu za pranje veša ili rukom isperite ostatak tekućeg deterdženta. P.S. Deterdžent mora biti na bazi petroleja.

Maslac ili krema od pčelinjeg voska 

Koristi se za poliranje i popunjavanje manjih ogrebotina na drvenom namještaju.

Oba proizvoda možete upotrijebiti na drvenom namještaju. Ako je vaš drveni namještaj izgubio svoj prvobitni sjaj i već pomalo izgleda dosadno, potrebno ga je osvježiti, a jedan od najlakših načina je navedenim sredstvima. Također, njima možete minimalizirati manje ogrebotine na drvenom namještaju.

Kafa i orasi

Koriste se za pokrivanje ogrebotina na drvenom namještaju.

Jeste li znali da su kafa i orasi čudotvorni pomagači kada je riječ o drvu? Utrljajte orah u ljuski i vlažnu kafu u ogrebotinu, a ona će biti daleko manje vidljiva.

Majoneza

Koristi se za uklanjanje bijelih "prstena" na drvenom namještaju.

Ako se želite riješiti bijelih krugova nastalih od pića nakon druženja s ukućanima ili gostima, prvo morate utvrditi da li je otisak nov ili star. Ako je star svega jedan dan, lako ga možete osušiti toplim zrakom fenom za kosu. No, ako je otisak još prisutan, znači da morate posegnuti za majonezom. Lagano "umasirajte" manju količinu majoneze na otisak, a otisak će u 99 posto slučajeva nestati.

Vinski čepovi

Koriste se kao stabilizatori za sto ili klimavi namještaj na nogama.

Klimavi sto može biti izuzetno iritantan, zar ne? Jasno, možete pokušati staviti komad papira, ali vjerujte nam, nema bolje stvari za rješavanje ovog problema od vinskog čepa. Vrlo ga jednostavno možete izrezati na male diskove i postaviti na gotovo svaku nogu namještaja. Osim što će zaustaviti iritantno klimanje, on se također koristi i kao zaštitni jastučić za noge namještaja.

Soda bikarbona

Koristi se za čišćenje i dezodoriranje gotovo svega u domu.

Ah, soda bikarbona! Osim što njom možete očistiti gotovo sve površine u kuhinji, izvrstan je dodatak za pranje tekstilnih predmeta, a zahvaljujući svojem savršeno blagom abrazivnom svojstvu, možete je koristiti u svakom projektu čišćenja doma.

Sirće

Najbolje sredstvo za pranje prozora.

Baš poput sode bikarbone, sirće je još jedan izvrstan pomagač u čišćenju doma. A jedna od najboljih primjena je za čišćenje prozora nakon bojenja, jer uklanja najtvrdokornije naslage. Izmiješajte jednake količine sirćeta i vode, a zatim poprskajte po prljavim prozorima. Rezultat? Čisti prozori kakve već dugo niste imali.