Oživite svoju kosu nakon zime

 Bb

Ako imate osjećaj da vam je kosa u posljednje vrijeme beživotna, niste jedini. Naime, kosa zbog zimskih uvjeta često izgubi na volumenu i sjaju, bez obzira na to koliko je njegovali.

Vaša se koža i kosa mijenjaju s okolišem. Budući da su oboje izloženi vanjskim utjecajima, dolaze u kontakt s širokim rasponom stresora koji utječu na njihovo zdravlje i izgled. Zato koža i kosa odražavaju sezonske promjene trebate prilagoditi svoju rutinu kako biste  pomogli tijelu da reagira na te vanjske uticaje.

Trebat će vam neko vrijeme da probudite kosu iz zimskog sna. Žene s kovrčama će se trebati usredotočiti na hidrataciju, dok će one s ravnom kosom trebati dozu bistrog šampona. U nastavku saznajte kako kosu pripremiti za proljeće i ljeto i te postići da bude sjajna i živahna:

Za suhe, lomljive kovrče: Odlučite se za obnavljajući intenzivan tretman, jednom ili dva puta tjedno dok ne počnete primjećivati rezultate. Na kosu stavite masku preko noći i zamotajte ju kapom za tuširanje, pustite da kosa upije hranjive tvari preko noći, a zatim isperite ujutro. Možete isprobati i tretman vrućim uljem.

Za ravnu, beživotnu kosu: Ako vaša beživotnost proizlazi iz nakupljanja proizvoda za kosu posegnite za prirodnim bistrim šamponom kako biste svoje kosu vratili u život.

Za oštećene vrhove: Ispucani vrhovi apsolutno mogu biti uzrok beživotne kose, a ako ih odrežete, vratit ćete ju zdravijem izgledu.

Za općenitu beživotnost: Naravno, vašoj kosi možda očajnički trebaju neke hranjive tvari. U tom slučaju postoji nekoliko prirodnih sastojaka za kojima biste trebali posegnuti odmah, primjerice aloa vera, avokado ili arganovo ulje, med.

Izvor: