Patite li i vi od sindroma Pepeljuge?

Većina žena, kao male vjerovale su u bajke. Iz priča o princezama naučili smo da dobro uvijek pobjeđuje i da čuda nisu nemoguća. Međutim, ženama koje u bajke vjeruju i kada odrastu, ove idilične priče mogu nanijeti i priličnu štetu. Zbog toga danas mnoge žene i nesvjesno pate od sindroma Pepeljuge. Ukoliko se i vi ponašate ovako, neizbježno imate sindrom Pepeljuge:

1. Očekujete da će vas muškarac spasiti

Umjesto da se sa svojim problemima izborite samostalno, vi i dalje čekate princa na bijelom konju koji će ove probleme riješiti umjesto vas. Zapravo ćete samo ući u vezu nestabilni i sa gomilom neriješenih problema.

2. Mislite da niste dovoljno dobri jer ste sami

Zanemarujete sve svoje kvalitete zbog činjenice da ste i dalje sami. Ustvari ste prelijepa i uspješna žena, koja  samo ne uviđa svoju pravu vrijednost!

3. Bojite se nezavisnosti

Samoća vas plaši toliko da krajnje nesmotreno prelazite iz veze u vezu. Nespremni ste na samoću i pristajete na nepotpune odnose da biste se osjećali sigurno.

4. Ne umijete da se nosite sa komplimentom

Komplimente odbacujete sramežljivo, ali ste zato izrazito samokritični, čak i za mane koje ste samo umislili da imate.

5. Ne znate šta biste bez njega

Ukoliko podgrijavate svijest da bez njega niste sposobni da stvorite svoj život, to je znak da je vaše samopouzdanje poljuljano.

Žene bi trebalo da se oslobode ovakvih predrasuda i razmišljanja. Svaka od nas biće bezuslovno voljena i predmet divljenja tek nakon što nauči da poštuje sebe!