Pet namirnica koje treba izbjegavati ako želite ravan stomak

stomak
Ko ne sanja o savršeno ravnom stomaku? Salo na stomaku je vraški tvrdoglava stvar za skidanje, čak i za one koji provode sate znojeći se u teretani.

 

Također, abdominalna gojaznost je povezana s Alchajmerovom bolešću i drugim metaboličkim i vaskularnim bolestima. Praćenje prave rutine vježbanja, pravilne prehrane i zdravog načina života pomoći će vam da postignete trbuščić iz snova.

U nastavku donosimo vam nekoliko namirnica koje biste trebali jesti kako biste ostvarili svoj san o ravnom stomaku.

 

Mahunarke

Mahunarke su hranljive, ali su bogate i ugljikohidratima. Dakle, iako ih možete jesti zbog proteina, da biste dobili ravan stomak, mudro je isključiti ih iz svoje prehrane.

 

Jogurt

Jedna šoljica punomasnog jogurta sadrži skoro 170 kalorija, jedna šolja nemasnog jogurta je 120 kalorija, a jedna šolja popularnog jogurta sa duplom kremom sadrži oko 230 kalorija. Dakle, odluka da se od toga odbaci ili ne svakako je jednostavna.

 

Gazirana pića

Jedna mala limenka gaziranog pića sadrži 140 kalorija, dok one veće mogu sadržavati čak i duplo više. Izbjegavanje je korak u pravom smjeru ako želite ravan trbuščić.

 

Bijelo brašno

Istraživanja pokazuju da je konzumacija prerađenog bijelog brašna među vodećim uzrocima pretilosti. Prerađeno bijelo brašno obično sadrži malo ili nimalo nutrijenata, nema vlakana, a jedna šoljica sadrži 455 kalorija. Kao alternativu, konzumirajte 100 postotno brašno od cijelog zrna.

 

Šećer

Ukusno za vaše nepce, ali ne tako slatko za vaš ravni stomak. Prekomjerna konzumacija šećera vodeći je uzrok gojaznosti i dijabetesa. Jedna šolja bijelog šećera sadrži 773 kalorije.