Posvijetlite kosu prirodnim putem: Evo 5 načina kako

.
Postoje prirodni načini kako možete posvijetili kosu. Pri tome ništa ne košta i vrlo je jednostavno. Sve sastojke imate kod kuće. Ipak, vodite računa - ovo djeluje ukoliko već imate svijetlu kosu i ne tako debelu vlas.

 

Donosimo vam pet metoda.

 

1. Sok limuna + regenerator

 

Oprez: limunov sok posvjetljava kosu, ali može je i oštetiti kiselinom. Pomiješajte ga s regenratorom ili kokosovim uljem i tako nanesite na kosu.

 

2. Vitamin C

 

Vitamin C u prahu razrijedite u vodi, stavite u bočicu sa raspršivačem i nanesite na kosu.

 

3. Slana voda

 

Ne morate na more da postignete ovaj rezultat! Otopite sol u vodi i poprskajte kosu, pa će sunce jače djelovati. Bilo bi dobro da koristite šampon i regenerator s UV zaštitom.

 

4. Jabukovo sirće

 

Blago će posvijetliti kosu, ali i spriječiti da se mnogo masti. Lakše ćete je raščešljavati. Može da ukloni i hlor iz bazena, a u tu svrhu ga treba pomiješati s vodom.

 

5. Cimet + med

 

Maska koja prelijepo miriše, a ako se dovoljno dugo zadrži na kosi, posvijetliće je za dva tona. Pomiješajte 2 kašike meda s kašikom cimeta i kašikom maslinovog ulja. Neka odstoji pola sata (ako je suviše gusta, dodajte regenerator). Potom, nanesite na kosu, stavite kapu za tuširanje i neka stoji bar još 4 sata, a najbolje preko noći.

Izvor: