Punjač za novi iPhone mnogi od vas već imaju kod kuće

iphone
Apple mijenja punjače zbog zakona u EU da svi prijenosni uređaji moraju biti kompatibilni s univerzalnim punjačem.

 

Dok svijet iščekuje kako će izgledati nova generacija uređaja, zna se da će svi koji ga kupe morati prestati koristiti punjač koji su do sada koristili za iPhone.

Očekuje se da će ogromna tehnološka kompanija predstaviti dva modela iPhone 15 Pro – jedan iPhone 15 Pro standardne veličine sa zaslonom od 6.1 inča i veći model iPhone 15 Pro Max sa zaslonom od 6.7 inča. Uz dva Pro modela, tu su i standardni iPhone 15 i iPhone 15 Plus, kao i "Apple Watch Series 9" i "Apple Watch Ultra" druge generacije - plus "Apple AirPods Pro" druge generacije.

Na internetu se danima nagađa o kvaliteti kamere i trajanju baterije novog telefona, ali jedina stvar koja se gotovo sigurno može potvrditi o najnovijim iPhoneima je da će biti kompatibilni s USB-C kabelom za punjenje, prenosi Index.hr.

Apple mijenja punjače zbog zakona u EU da svi prijenosni uređaji moraju biti kompatibilni s univerzalnim punjačem do decembra 2024. godine. Zakon je usmjeren na borbu protiv e-otpada donošenjem zajedničkog standarda za punjače.

Punjač s USB-C kabelom kod kuće već imaju korisnici nekih drugih uređaja, poput "Huaweija" i "Samsunga". Korisnici iPhonea morat će ga kupiti ako nikad nisu koristili nikakve druge uređaje osim "Appleovih".