Stotinama žena vratila samopouzdanje: Fitnes trenerica otkriva tri zlatna pravila za mršavljenje

a

Džena Rico (Jenna Rizzo) je fitnes trenerica iz Džordžije. Zahvaljujući fitnes savjetima za mršavljenje, stekla je veliku popularnost na društvenim mrežama. Do svoje 27. godine uspjela je da pomogne više od 300 žena da smršave i oblikuju svoje tijelo, zbog čega je postala i poznata. Ovo su tri zlatna pravila koja preporučuje Džena Rico.

Ne pretjerujte sa sportom
U procesu mršavljenja veoma je važan pokret koji radite, jer vam pomaže da sagorijevate kalorije. Ako fitnes nije vaša 'šoljica čaja', Džena Rico ima dobre vijesti. Ona kaže da ne morate da provodite sate u teretani, ali vodite računa da svakodnevno vježbate najmanje 30 minuta. Da biste imali motivaciju da poštujete ovo pravilo, dajte sebi nagradu na kraju sedmice, kao što je masaža ili nešto drugo što vam pruža zadovoljstvo, piše Mondo.rs.

Pridržavajte se "pravila kašike"
Zdrava ishrana treba da vam bude prioritet u procesu mršavljenja, pa će vam povrće, salate i voće, koji su niskokalorični, pomoći da smršavite i budete siti duže vremena. Ako ne volite sirovu hranu, umjesto da mijenjate cijelu ishranu preko noći, pojedite "kašiku" povrća ili voća uz glavne obroke. Naprimjer, ako jedete supu za ručak, konzumirajte i salatu! Ovaj trik će vam pomoći da poboljšate svoje navike u ishrani.

Prioritet dajte spavanju
San je veoma važan u procesu mršavljenja, jer se hormoni za sagorijevanje masti oslobađaju tokom spavanja. Ako ne spavate dovoljno, možete da osjetite promjene raspoloženja i dobijete želju za hranom, pa neka vam prioritet bude spavanje od 7 do 8 sati noću.