WhatsApp će omogućiti pretragu korisnika prema korisničkom imenu

.
WhatsApp nastavlja razvoj novih funkcija, a nova u nizu bi mogla biti višestruko korisna.

Ranije ove godine se pojavila informacija da WhatsApp radi na uvođenju korisničkih imena (username) u svoju aplikaciju. Beta verzija popularne platforme za dopisivanje je sadržavala funkciju koja omogućava korisnicima da postave korisničko ime svog profila, a sada WhatsApp radi na novoj funkciji koja će omogućiti pretragu korisnika u aplikaciji po njihovom korisničkom imenu. Ova funkcija je još uvijek u fazi razvoja te će stići na uređaje s Androidom u budućoj nadogradnji.

WABetainfo tvrdi da će zahvaljujući poboljšanjima funkcije korisničkih imena korisnici moći potražiti druge ljude na aplikaciji unošenjem njihovih korisničkih imena. Slično kao što Telegram ima pretragu korisničkih imena, WhatsApp bi mogao omogućiti svojim korisnicima da komuniciraju sa strancima bez dijeljenja njihovog telefonskog broja.

Nova funkcija bi trebala stići u sklopu WhatsApp verzije 2.23.25.19 putem Google Play Beta Programa. Screenshot pokazuje mogućnost pretrage korisnika u tražilici prema imenu, korisničkom imenu i broju telefona.

Ova nova funkcija bi učinila komunikaciju privatnoom jer korisnici više ne bi morali dijeliti svoj telefonski broj kako bi započeli novi chat. Korisnici također mogu postaviti unikatno korisničko ime, promijeniti ga ili ga ukloniti.