Belgija deklasirala Rusiju za devetu pobjedu u grupi, Slovenija jedva izašla na kraj sa Latvijom

Odigrane su još četiri utakmice 9. kola kvalifikacija za EURO.

U okviru grupe E Azerbejdžan je na svom terenu dočekao Vels, a pobjedu su slavili gosti rezultatom 2:0. Velšani su trijumf obezbjedili u prvom poluvremenu golovima Moorea iz 10., te Wilsona iz 34. minute susreta.

U grupi I gledali smo susret dvije najbolje selekcije ove grupe, Rusije i Belgije, a pobjedu i to ubjedljivu slavili su Belgijanci rezultatom 4:1.

Nakon što u prvih 18 minuta nije bilo golova, uslijedio je pogodak Thorgan Hazard koji mrežu Rusije trese u 19., da bi drugi i treći gol postigao njegov brat Eden Hazard  u 33. i 40. minuti susreta za ubjedljivo vodstvo od 3:0.

Četvrti gol postiže Lukaku u 72. minuti, da bi počasni pogodak za Ruse postigao Dzhikiya u 79.

Belgija je tako ostvarila svoju 9. pobjedu iz isto toliko odigranih utakmica, te ima 27 osvojenih bodova, dok je Rusija druga sa 21 osvojenim bodom.

U istoj grupi snage su odmjerili San Marino i Kazahstan, a pobjedu je slavio Kazahstan rezultatom 3:1.

U okviru grupe G sastali su se Slovenija i Latvija, a tri boda su na kraju pripala Sloveniji rezultatom 1:0 nakon autogola koji je u 53. minuti postigao Tarasovs.

Slovenija je tako zadržala šanse da se plasira na EURO putem grupe s obzirom da se nalazi na trećem mjestu a 14 bodova, dva manje od drugoplasirane Austrije koja večeras igra sa Sjevernom Makedonijom.

S druge strane, Latvija je izgubila svih 9 odigranih utakmica i ima gol razliku 2:27.