Prva liga RS: Borba za opstanak i dalje dramatična

Utakmice trećeg kola doigravanja u prvenstvu Republike Srpske igraju se danas.

Kao što je već poznato od ranije, Borac krupnim koracima grabi ka Premijer ligi, a u Slogi se više ne uzdaju ni u čudo, pa će tako Banjalučani zaigrati naredne sezone u Premijer ligi BiH.

U ovom kolu ekipa Darka Vojvodića gostovaće kod Podrinja u Janji, te tražiti novu pobjedu. 

Drugoplasirana Sloga gostuje kod Rudara u Prijedoru, dok će se u Gradišci sastati Kozara i Željezničar, prenosi Oslobođenje.ba.

Mnogo zanimljivije je u borbi za opstanak, gdje osim što igraju međusobne duele prvoligaši prate šta Krupa radi u Premijer ligi BiH, jer u slučaju da Krupa napravi ono što je djelovalo nemoguće zimus i opstane u Premijer ligi, baš kao i Zvijezda 09, onda bi iz Prve lige Republike Srpske ispale ''samo'' tri ekipe.

Derbi Lige za opstanak igra se u Zvorniku gdje će na Gradskom stadionu domaća Drina dočekati Slaviju. Dosta turbulencija potresa Slaviju, igrači su odbijali da treniraju, neki od njih su i napuštali trening, pa je pred Milanom Gutovićem jako težak zadatak da konsoliduje Sokolove i dovede ih do opstanka.

Na krilima remija iz Istočnog Sarajeva igraće i Modriča. Nekadašnji prvak BiH je i drugi put u mjesec dana bio blizu bodova kod Slavije, ali su i ovaj put potpuno zasluženo ostali bez dva boda i osvojili svega bod. Ipak, i on može donijeti potrebnu dozu samopouzdanja pred gostovanje probuđenog Tekstillca.

U meču dvije ekipe koje su gotovo otpisane Sutjeska dočekuje Slobodu Mrkonjić Grad i traži prijeko potrebnu pobjedu da zadrži kakve takve šanse za opstankom u prvoligaškom karavanu.

Parovi:

Subota, 16.30

Liga za prvaka:

Podrinje - Borac
Rudar - Sloga
Kozara - Željezničar Sport Tim

Liga za opstanak:

Drina - Slavija
Modriča - Tekstilac
Sutjeska - Sloboda