Đoković nakon poraza za reprezentaciju: Tragičar sam, šta da radim

N

Teniska reprezentacija Italije plasirala se u finale Dejvis kupa nakon pobjede nad reprezentacijom Srbije. Presudio je meč parova u kojem su Janik Sinner i Lorenco Sonego sa 6:3 i 6:4 u setovima bili bolji od dvojca iz Srbije, Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića. 

 

 

 

Đoković je na konferenciji za medije nakon ispadanja od Italije ukratko prokomentarisao razloge poraza, a novinare je zanimalo hoće li i iduće godine igrati za Srbiju.

- Meni je uvijek najveća čast igrati za reprezentaciju, daleko je sljedeća godina, trenutno je vruća glava poslije svega što smo doživjeli. Hvala selektoru i svim igračima što su nas bodrili - započeo je Đoković.

Naglasio je da su svi dali maksimum u u skladu sa svojim mogućnostima.

 

- Zaista smo imali fantastičnu atmosferu. Jedan udarac je falio da se plasiramo u finale. Ta lopta je bila moja. Tragičar sam, šta da radim... Moram preuzeti odgovornost. Znam Janikove kvalitete, ali mislio sam da će malo pasti u parovima... Nije, održao je ekstremno visok nivo. Imao sam puno šansi u singlu, ali je pronalazio sjajne servise. Neću o tome govoriti, zvučat će kao izgovor. Treba pružiti ruku protivniku i ići dalje. Teška pilula za progutati. Cijele godine sam se pumpao za ovu sedmicu, mislima bio u njemu, pokušao doprinijeti, jesam u prvom meču, ali danas nije bilo suđeno. Nemam sada snage pričati o ciljevima i što je bilo, godina je bila sjajna, ali gorak završetak, to je sve što imam reći - zaključio je Đoković.