Golčina Vidala sa 30 metara obilježila pobjedu Čilea protiv Perua

Gol
Nogometaši Čilea upisali su sigurnu pobjedu protiv Perua u meču 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iz Južne Amerike, a oni su golovima Artura Vidala upisali pobjedu rezultatom 2:0.

 

Čile u vodstvo stiže u 19. minuti, a sjajan pogodak za vodstvo ove reprezentacije postigao je Vidal. Meneses mu je dodao loptu s lijeve strane, on je primio na nekih 30 metara od gola Perua, namjestio se i onda razornim udarcem pogodio za 1:0.

Gostujući golman nije imao apsolutno nikakvu šansu da dođe do lopte, samo se se zaustavio i pogledom je ispratio u mrežu, a ubrzo nakon toga Vidal postiže i drugi gol čime je riješio pitanje pobjednika.

Nakon centaršuta s desne strane, vezni nogometaš Intera bio je na pravom mjestu na drugoj stativi i lagano ubacio loptu u mrežu, čime je svom timu donio sigurnu prednost, na kraju će se ispostaviti i pobjedu.

U ostalim mečevima koji su odigrani u noći sa petka na subotu Brazil je na svom terenu s minimalnih 1:0 bio bolji od Venecuele, gol je postigao Firmino, dok je Urugvaj kao gost bio bolji od Kolumbije ubjedljivim rezultatom 3:0.