Juventusov užasan izlet kod dominantnog prvaka Evrope, "najluđa" grupa potpuna nepoznanica

asd
Chelsea je u derbiju večeri 5. kola Lige prvaka potpuno nadigrao Juventus. Prvak Evrope je demonstrirao silu i pobijedio sa 4:0.

Užasan izlet Stare dame u Londonu je pokazao Massimillianu Allegriju da ima pune ruke posla pošto je Chelsea u svakom segmentu bio superiorniji protivnik te je na kraju slavio ubjedljiv trijumf.

Nakon prvog poluvremena domaći su vodili golom Chalobaha iz 25. minute. Prethodno je bilo sumnjivo igranje rukom Rudigera, ali je VAR tehnologija pokazala da je sve bilo regularno pa je gol priznat.

U prvih desetak minuta Plavci su potpuno razbili Bianconere, postigli su dva gola preko Jamesa i Hudsona-Odojia te tako riješili sve dileme oko pobjednika. Knačan rezultat u nadoknadi je postavio Werner.

Drugi meč grupe H donio je remi Malmea nad Zenitom. Završeno je 1:1. Vodili su domaći preko Rieksa iz 28. minute. U nastaku Dzyuba je promašio penal za goste, ali je Rakitsky iz novog kaznenog udarca donio remi gostima. Anel Ahmehodžić je odigrao cijeli meč za domaće.

Kolo prije kraja Chelsea i Juventus imaju po 12 bodova s tim da je engleski tim prvi na tabeli zbog boljeg međusobnog duela. Zenit sada ima četiri i odlazi u nokaut fazu Europa lige, a Malmo ima bod. Posljednje kolo donosi duele Juventus - Malmo, Zenit - Chelsea. 

Najzanimljivije je u grupi G gdje u posljednjem kolu sve ekipe imaju šansi za prolazak dalje, postalo je to jasno nakon večeršanjih rezultata.

Lille je s 1:0 pobijedio Salzburg, a odlučio je gol Davida iz prvog dijela. Na meču Seville i Wolfsburga dva gola, oba u mrežu gostiju. Pobjedu Andalužanima od 2:0 su donijeli Jordan i Mir.

Uoči posljednjeg kola Lille ima 8, Salzburg 7, Sevilla 6, a Wolfsburg 5 bodova. U odlučujućim utakmicama sastat će se Wolfsburg - Lille i Salzburg - Sevilla.