Novi veliki uspjeh Bišćanke Arijane Jašarević Vojić

č

Bišćanka Arijana Jašarević-Vojić nastavlja nizati vrhunske uspjehe.  Ovaj put joj je potvrđena delegatska nominacija za Svjetsko prvenstvo rukometašica, koje se od 29. novembra do 17. decembra održava u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Svjetska rukometna federacija (IHF) tako ju je i ovaj put svrstala među 28 odabranih delegata za turnir najboljih rukometašica današnjice.

“Ponosna sam na sve ono što sam uradila u tekućoj godini, koja je zaista bila za pamćenje. Počelo je Svjetskim šampionatom za rukometaše u Poljskoj i Švedskoj, nastavljeno prestižnim klupskim takmičenjima, a evo završit će u Danskoj na turniru najboljih rukometašica na planeti”, izjavila je Jašarević-Vojić.

Ovo je još jedno u nizu iznimnih postignuća, s obzirom da je Arijana Jašarević-Vojić u posljednjih nekoliko godina bila delegirana za gotovo sva najprestižnija svjetska i evropska natjecanja rukometašica i rukometaša. Predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskim i evropskim prvenstvima za obje konkurencije, delegirala u mečevima Lige prvaka za rukometašice i Evropske lige za rukometaše, a vrhunac je bio delegatski status na olimpijskom turniru u Tokiju.

Za predstojeće veliko takmičenje, već je saopšten i raspored delegiranja. Naša sugrađanka bit će u danskom gradu Herningu , gdje će se igrati i sama završnica turnira.

Arijana, čestitke za još jedan veliki uspjeh!