Odbojkašice Rumunije u Lukavcu savladale BiH i otišle na Evropsko prvenstvo

Odbojakašice BiH poražene su danas u Lukavcu u odlučujućem meču za odlazak na EP. Bolje od naših igračica bile su izabranice Rumunije koje su slavile 3:2 u setovima.

Bilo je 17:25, 25:19, 25:20, 17:25 i 9:15.

Loše smo počeli utakmicu, obzirom da je Rumunija bila mnogo bolja u prvom setu, koji je ubjedljivo riješila u svoju korist rezultatom 25:17.

Ipak druga slika u nastavku meča. Naše igračice su predvođene Dajanom Bošković potpuno preokrenule meč i lagano osvojile drugi set rezultatom 25:19.

U trećem setu presudna je bila serija naših igračica od 7:1, što je na kraju rezultiralo osvojenim setom od 25:20.

U četvrtom setu počeli smo odlično, ali vrlo brzo se Rumunija vratila. Dugo vremena se igralo poen za poen, ali onda je došla crna serija naše selekcije u kojoj je Rumunija došla do prednosti od 16:12. Izjednačenje u setovima došlo je nakon bolje igre, a bilo je 25:17.

Odlučujući peti set počeo je nešto boljom igrom naše selekcije. Dominirala je naša najbolja igračica Dajana Bošković, ali i nju je stigao umor. Griješili smo mnogo, što su igračice Rumunije iskoristile na najbolji način. Na kraju su Rumunke slavile 3:2 u setovima i tako ugasile naše nade o najvećem uspjehu bh. odbojke u historiji.

Našim "Zmajicama" možemo samo čestitati na odličnim kvalifikacijama i velikoj borbi u svakoj utakmici.

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo se igra od 28. avgusta do 8. septembra igra u četiri države Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

V SET

Počeo je odlučujući peti set. Vodimo 3:1. Sjajna Dajana Bošković igra utakmicu života. Vodimo 5:3. 

Dajana Bošković je ponovo odlučujući faktor. Vodimo 7:6. Ipak novi preokret Rumunije, koja sada vodi 8:7. 

Krizni period u igri naše selekcije, Rumunija vodi 10:8. Veoma blizu smo kraja susreta. Rumunija je u petom setu slavila rezultatom 15:9. 

IV SET

Počeo je četvrti, možda i odlučujući set za našu selekciju. Trenutno je 2:2. Izjednačena igra u četvrtom setu i sada je 4:4. Dva uzastopna poena Rumunije, ali smo uzvratili i sada je 6:6.

Sjajno sada igramo u ovim trenucima zahvaljujući Milani Božić. Rezultat je 9:9. Sjajan blok Isanović, koja donosi novo izjednačenje. Sada je 11:11. Vrlo izjednačena igra u četvrtom setu.

Griješe igračice Rumunije, trenutno je 13:12 za naše protivnice. Krizni trenuci u igri naše selekcije. Rumunija vodi 15:12, a Goran Nešić zatražio je time out. Nastavljaju se problemi za "Zmajice", Rumunija sada vodi 16:12. Nova greška Edine Selimović i ubjedljiva prednost Rumunije. Sada je 17:12.

Konačno smo prekinuli seriju Rumunije i sada je 17:14. Nakon dva vezana poena za našu selekciju time out je zatražio selektor Rumunije. Griješi sada i Dajana Bošković, ali brzo je ispravila svoju grešku. Bolja igra Rumunije pri kraju četvrtog seta. Gubimo 23:17.

Rumunija je izjednačila u setovima i sada je 2:2.

III SET

Počeo je treći set. Rumunija je povela 2:0, ali preko Dajane Bošković dolazimo do prvog poena. Greška igračice iz Rumunije i sada je 3:2. Sjajan servis Edine Selimović i rezultat je sada 3:3. Potpuni preokret, ponovo zahvaljujući Bošković. Nastavlja se naša serija. Ponovo as Selimović. Vodimo 5:3. Nakon servisa Bošković, rezultat je 7:5 za našu selekciju.

Serija Rumunije koja dolazi do izjednačenja. Nakon nekoliko grešaka igračica Rumunije, sada je 9:9.

Nakon time outa, nešto bolja igra Rumunije, koja vodi 13:11. Popušta odbrana Rumunije, a to koristi Dajana Bošković, za novo izjednačenje, a kasnije i vodstvo.

Naša najbolja igračica Bošković, nastavlja sa "uništava" Rumuniju i opet imamo prednost. Vodimo 17:14. Edina Selimović nastavlja da teroriše primače servisa. Time out za Rumuniju.

Sjajna igra naše selekcije, napravili smo seriju od 7:1. Vodimo 19:15. Radišković pogađa za 20:15. Blizu smo potpunog preokreta u današnjoj utakmici.

Dvije vezane greške sa obje strane nakon servisa. Osvojili smo treći set rezultatom 25:20 i sada vodimo 2:1 u setovima. Samo nas jedan set dijeli od Evropskog prvenstva.

II SET

Počinje drugi set današnje utakmice u Lukavcu. Naše reprezentativke su dosta griješile u prvom setu, te očekujemo mnogo bolju igru u nastavku.

Dva uzastopna poena za našu selekciju. Sada je uspješna nakon servisa bila Milana Božić i trenutno je 2:2. Nova kriza u igri naših reprezentativki. Rumunija vodi 4:3. Nova miniserija naših "Zmajica" koje sada vode 5:4. Dijana Savić ponovo sjajno rješava napad naše selekcije i vodimo 6:4.

Šteta, mogli smo do vodstva od 7:4, ali je izblokirana Bošković. Sada je 6:6. Prelijep poen Dajane Bošković, i ponovo vodimo 7:6. Nova serija naših reprezentativki. Sada je sjajan blok napravila Ajla Paradžik i vodimo 8:7. As servis naše selekcije i sada vodimo 10:7.

Nekoliko grešaka naših reprezentativki i Rumunija je smanjila prednost na 10:9. Odličan blok Edine Selimović i sada opet vodimo 15:12.

Četiri poena za BiH, sad vodimo 16:12. Greške u igri Rumunije, što naše reprezentativke koriste. Sada vodimo 17:12.

Velika serija Rumunije, koja je sada u naletu. Sada je 17:16 za BiH. Konačno Milana Božić prekida seriju Rumunije. Sjajna paralela Bošković i sada vodimo 20:17. Nova miniserija Rumunije i sada je 20:19. 11 poen za Dajanu Bošković.

Naše reprezentativke pred osvajanjem drugog seta i izjednačenjem rezultata. Kraj drugog seta, BiH je osvojila prvi set rezultatom 25:19.

I SET

Izjednačeno se igra u prvom setu. Naše "Zmajice" su dobro počele meč i povele 5:3, ali brzo su reprezentativke Rumunije došle do prednosti.

Trenutno Rumunija vodi 10:7.

Nakon prvog time outa nastavljena je nešto bolja igra gostiju, koje imaju prednost od 12:8. Nastavljena je kriza u igri naših odbojkašica, a samim tim i prednost Rumunije, koja vodi 15:9.

Ogromna prednost za Rumuniju u prvom setu. Sada je 16:9, i vrijeme je za novi time out.

Raste prednost iz napada u napad. Rumunija sada vodi 18:9. Velika kriza u igri naših reprezentativki.

Konačno je prekinuta velika serija Rumunije, a poen našim "Zmajicama" donosi Dajana Bošković. Sada je 18:11 za Rumuniju.

Rumunija ima veliku prednost i vrlo blizu je osvajanja prvog seta. Sada je 21:13. Ajla Paradžik smanjuje prednost i sada je 23:15. Mini serija od dva uzastopna poena za našu selekciju i sada je 23:16.

Ubjedljivom igrom Rumunija je osvojila prvi set rezultatom 25:17.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH danas igra meč svih mečeva.

Naime, u Lukavcu će “Zmajice” dočekati Rumuniju i u direktnom okršaju odlučiti koja od ove dvije selekcije ide direktno na Evropsko prvenstvo.

Ovo je historijski trenutak za bh. žensku odbojku s obzirom na to da do sada nijedna selekcija nije došla do ove prilike. Selektor bh. odbojkašica Goran Nešić optimističan je pred lukavački susret.

- Plasmanom na Euro ženska odbojka bi se još više razvila. Nadam se da ćemo u BiH imati još 10 ovakvih igračica kao ovih 14 koje sada imamo. Sve je u našim rukama, imamo tri pobjede, Rumunija tri i ako Bog da sutra će biti četvrta pobjeda za nas!

Naš selektor Goran Nešić za ovaj susret može računati na sljedeće igračice:

Paradžik Ajla

Musić Meliha

Dajana Bošković

Sanja Kojić

Jovana Kovačević

Anđelka Radišković

Iman Isanović

Edina Selimović

Verica Simić

Milana Božić

Klaudija Pravdić

Ajla Hadžić

Vesna Crnčević