Prvenstvo BiH: Kickboxing Centar “Bihać” ima 6 prvaka BiH

Kickbox

Jučer je KBC “Bihać” nastupio na II dijelu Državnog prvenstva u disciplinama Point fighting i Low kick, koji je održan u prelijepom Konjicu.

Iz ovog kluba nastupilo je 9 takmičara koji su ovaj put izdominirali i ukupno osvojili 10 medalja , 6 zlatnih, 2 srebrene i 2 bronzane medalje te 2 pehara za najuspješnije takmičare.

Jučer su državni prvaci postali: Elmas Mešić – Point Fighting -24kg, Jasmin Ćehajić – Point fighting -37kg, Dino Čustović – Point fighting -32kg, Mak Čustović – Point fighting -47kg, Eman Salihović – Point fighting +65kg i Elvin Šomić – Point fighting +47kg.

Drugo mjesto i viceprvaci države su: Elmas Mešić – Point Fighting -27kg i Zara Ćehajić – Point fighting -27kg.

Treće mjesto i bronzane medalje: Dženan Hodžić – Low kick +81kg i Ella Ramulić – Point fighting -65kg.

Ovo je značajan rezultat takmičara Kickboxing Centra “Bihać”, s obzirom da se niti jedan takmičar ovog kluba sa prvenstvu BiH nije vratio u Bihać bez osvojene medalje.

Kickboxing Centar “Bihać” se u ime kluba, ali i Kickboxing saveza USK zahvalio premijeru USK mr. Mustafa Ružnić na svim vidovima podrške klubovima sa USK pa i našem KBC “Bihać”, ovaj put je otišao korak dalje od svih i čak prisustvovao Prvenstvu BiH u Konjicu!