Robert Prosinečki prvi put o operaciji: Puklo mi je crijevo

Selektor naše fudbalske reprezentacije govorio je o operaciji debelog crijeva, oporavku, ali i o predstojećim utakmicama Zmajeva u kvalifikacijama za EP.

“Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila. Kad si u bolnici, razmišljaš samo da izađeš. Sada funkcioniram normalno. Sve je super”, govori na početku razgovora Robi.

Prosinečki će imati još jednu rutinsku operaciju, ali to će obaviti nakon reprezentativnih obaveza.

Ja već sada normalno funkcioniram. Normalno jedem i nema posebnog režima. Imam još jednu rutinsku operaciju, laganu. Ali to ću obaviti poslije reprezentativnih obveza krajem trećeg mjeseca nakon Armenije i Grčke”, kaže Prosinečki i dodaje kako ne pomišlja da “baci” cigare.

Selektor je zadovoljan rezultatom u UEFA Ligi nacija i želi sa Zmajevima izboriti Europsko prvenstvo.

Stresa uvijek ima. No, savez je dobro organiziran i zadovoljan sam. Napravili smo odličan rezultat u Ligi nacija u kojoj smo ušli u A skupinu. Imali smo i smjenu generacije. U BiH uvijek ima talenata. Imamo igrače velikog pedigrea. Sjajno mi je raditi s Džekom, Pjanićem, Kolašincem… ali i mladim igračima koji dolaze i pokazuju kvalitetu. Odlično je ozračje i u takvim je okolnostima uvijek lijepo raditi. Čekamo kvalifikacije za Euro, želimo izboriti to veliko natjecanje. Samo sam o tome razmišljao i prije nego što sam preuzeo reprezentaciju. Imamo kvalitetu za Euro. Imamo velike šanse pored Grčke, Finske, Italije… Ozbiljno razmišljamo o plasmanu i nije to samo semantika. Recimo da je Italija favorit, a mi ćemo svoju šansu tražiti iz drugog plana”, ističe Robert za Večernji.hr.

Za kraj se osvrnuo i na igre Amera Gojaka.

“Gojak je igrao jako dobro i u mladoj reprezentaciji. Izgubili su zadnje dvije utakmice zbog čega nisu izborili Europsko prvenstvo. U prvoj sezoni govorilo se zašto je uopće došao u Dinamo. No, drago mi je da je sada pokazao da je budućnost Dinama, ali i BiH.”