Roma ne želi igrati Superligu: Neke stvari su važnije od novca

.
Italijanski nogometni prvoligaš AS Roma odbacila je mogućnost da se nađe među preostalim učesnicima novoformirane Superlige najbogatijih evropskih klubova.

Vučica je jedan od klubova čijim imenom se licitiralo da bi mogao zauzeti mjesto među 20 planiranih timova u takmičenju Superlige, ali ta opcija nije prihvatljiva za njih.

U saopćenju objavljenom na zvaničnoj web stranici, klub iz Rima iskazao je protivljenje zatvorenom sistemu Superlige, koji je suprotan duhu igre koju svi volimo.

"Željeli bismo se obratiti našim nevjerovatnim navijačima i simpatizerima povodom nedavne najave formiranja Superlige. AS Roma se snažno protivi ovom 'zatvorenom' sistemu, jer je on u osnovi suprotan duhu igre koju svi volimo. Neke stvari su važnije od novca, a mi ostajemo čvrsto predani italijanskom nogometu na domaćem nivou i poštenim, otvorenim evropskim takmičenjima za sve", jasna je poruka Rimljana.

Roma je trenutno sedmoplasirana u Serji A s malim šansama da se domogne Lige prvaka kroz prvenstvo, ali priliku za to ima kroz takmičenje Evropske lige gdje će u polufinalu igrati s Manchester Unitedom.