Ukrajina remizirala sa Italijom, evo šta to znači za BiH

B

Utakmica u Leverkuzenu između Ukrajine i Italije, koju je pomno pratila bh. javnost, završena je bez golova 0:0.

Bio je ovo posljednji meč u grupi C, a s ovim rezultatom na Evropsko prvenstvo otišla je Italija. To znači da će selekcija Ukrajine u baraž gdje je čeka potencijalni duel sa Bosnom i Hercegovinom.

Ukrajina je najbolju priliku imala u 66. minuti, ali je Čelzijev Mihailo Mudrik (Mykhailo Mudryk) iz dobre pozicije šutirao pravo u golmana Đanluiđija Donarumu (Gianluigi Donnarumma).

Italijani su imali dobre prilike preko Federika Kijeze (Federico Chiesa) u 7. i Davidea Fratesija (Frattesi) u 30. minuti susreta.

Izrael ostao bez direktnog plasmana na Euro: Sada je mnogo jasnije s kim će BiH igrati u baražu
Izrael ostao bez direktnog plasmana na Euro: Sada je mnogo jasnije s kim će BiH igrati u baražu

Ukrajinci su imali šansu da se plasiraju direktno na Euro, ali su za takvo nešto morali pobijediti Italiju. Iz grupe C će na Evropsko prvenstvo Engleska, koja je bila prva, te Italija.

Podsjetimo, da je kojim slučajem Ukrajina savladala Italiju večeras, protivnik BiH u baražu bio bi naš stari poznanik, selekcija Finske koju i dalje predvodi Timu Puki (Teeamu Pukki).

Inače, žrijeb baraža obavit će se u četvrtak, 23. novembra u Nionu. UEFA će žrijebom odlučiti koja od selekcija Ukrajine i Finske će u baraž A lige nacije gdje je Vels, dok će druga ekipa doći našoj selekciji.

Bosna i Hercegovina će sigurno biti domaćin u polufinalu, a kuglice će odlučivati da li će igrati na svom terenu i u eventualnom finalu.

Podsjetimo, polufinalni mečevi baraža igraju se 21. marta, a finalni mečevi pet dana kasnije.