150 delegata Nezavisnog bloka usvojilo programsku deklaraciju – Država, sada!

.

Nezavisni blok održao je danas u Sarajevu Programsku konvenciju na kojoj je usvojena Deklaracija – Država, sada! Na ovoj konvenciji učestvovalo je skoro 150 delegata sa prostora čitave Bosne i Hercegovine, a deklaraciju je predstavio Senad Šepić, predsjednik NB-a.

Uz Šepića, o deklaraciji i aktivnostima stranke govorili su potpredsjednica Razija Mujanović, federalni zastupnik Amer Obradović, vijećnica u GV Bihać Elvira Sulejmanović, generalni sekretar Vedad Gačanović, vijećnik u GV Zenica Ekrem Tuka, o gender politikama Nejra Hrvat iz Hadžića, te drugi govornici.

Podršku su kao gosti dali i predstavnici brojnih partnerskih stranaka, međunarodnih organizacija, NVO sektora i akademske zajednice. Programska konvencija je ujedno bila i prilika da se obilježi četvrta godišnjica od osnivanja Nezavisnog bloka. ''Ova konvencija je jedan refresh – osvježenje za Nezavisni blok i ohrabreni smo podrškom koju imamo u čitavoj Bosni i Hercegovini. Fantastična energija među našim delegatima danas je itekako bila vidljiva – ovo će sigurno ojačati naše stranačke kapacitete.

Naša deklaracija jasno govori o našim političkim smjernicama za budućnost, naročito za izbore 2022. godine. Država je u fokusu našeg interesa i smatramo da ona mora imati efikasne institucije, zato i jest naša misija – funkcionalna država. Uvjeren sam da zajedno sa drugim strankama na političkom centru možemo napraviti koaliciju koja će biti prevaga za bolju budućnost naše zemlje.

U deklaraciji smo postavili ciljeve i načine kako da dođemo do prosperitetne zemlje, poštenije i pravednije, u kojoj postoji pravna država i socijalna pravda.

Nezavisni blok će uvijek biti protiv etnonacionalne podjele zemlje, za unutrašnji dogovor i saradnju sa strankama koje Bosnu i Hercegovinu vide drugačije od postojećih vladajućih feudalnih oligarhija'', kazao je Senad Šepić, predsjednik NB-a.