17-godišnjeg Bosanca izbo na smrt afganistanski imigrant

Bosanac Alen D. preminuo je u bolnici u Minhenu nakon što ga je nožem napao afganistanski imigrant Amir U. (21) na jednoj benzinskoj pumpi.

Kako je prenio njemački Bild, smatra se da je mladi Bosanac izboden na Veliki petak te da je tačno dvije sedmice kasnije preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Prema navodima iz policije, Alen D. je bio na Velikom petku (19. aprila) sa četiri prijatelja na benzinskoj stanici "Agip" u ulici Herzog-Wilhelm u Minhenu gdje su se slikali, tj. pravili selfie.

U tom trenutku Afganistanac Amir U. bio je sa prijateljem i bio je vidno iznerviran jer je i on uslikan. Između njih je eskalirala svađa nakon čega je Amir napao Alena nožem zadavši mu smrtonosne povrede.

Afganistanski imigrant potom je pobjegao u Francusku ali ga je danas francuska policija uhapsila.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann (CSU) izjavio je za Bild: "Ovo je veliki uspjeh u potrazi za policijskim sjedištem u Minhenu. Veoma mi je laknulo zbog hapšenja optuženog u Francuskoj. Šoktantno je to da je žrtva umrla od posljedica dvije sedmice nakon uboda”.

Herrmann je nastavio: Minhenska policija brzo je identifikovala dvojicu osumnjičenih sa opsežnim, pedantnim istragama i dobila europske naloge za njihovo hapšenje. Tužilaštvo teži brzom izručenju dvojice optuženih. To sada zavisi od francuske pravde”.