40 osoba zatražilo pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin u protekla 24 sata

sadaa

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8°C, dok je vodostaj Mutnice 40,00 cm.

Policijska stanica Cazin, kao i Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 40 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, odvija se uredno, nema najavljenih radova.

Prošle sedmice su u cjelosti završeni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na lokaciji Mihaljevac, u sklopu kojih su potpuno razdvojene linije Mihaljevac – Ostrožac, Mihaljevac – Vrelo i Osredak, Mihaljevac -Majetići i Miostrah. Ukupna dužina rekonstruisanog cjevovoda je bila oko 1000 m, profila 110 mm, a vrijednost radova je iznosila 50.000 KM.

– “Predmetnom rekonstrukcijom riješen je dugotrajni problem u snabdijevanju vodom u naseljima Ostrožac, Vrelo i Osredak, koji je posebno bio izražen proteklog ljeta, kada su se dešavali česti i dugotrajni prekidi isporuke vode Još jednom se zahvaljujemo našim korisnicima na razumijevanju i strpljenju”, poručuju iz JKP “Vodovod” Cazin

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 03.11.2021. godine

  • od 10:00 do 13:30 sati za trafo-područja: Đogići, Šarići, Miskići, Abdići, Rošići, Mujakići, Gornja Lučka 1 i 2, Farma Pećigrad, Donja Lučka-Katazi, Liskovac 1, 2 i 3, Šturlićka Platnica 2 i 3, Pećigrad 1,2 i 3, Krakača 1,2 i 3, Krakača Mrcelji, Kahrići, Krakača vodovod, Hadžići Spahići, Hadžići, Hadžići Vodovod, Medik Skokovi, Skokovi 1, Žunići, Gusto selo, Jusin put 2, Brezova Kosa 2, Brezova Kosa – Vodovod, Brezova kosa-Kličići, Selište, Džehveruša, Mahmutovići, Mahmutovića Bazen, Brezova kosa 1, GSM Tahirovići, Hadžići 3, Šišići, Karaula, Selišta, Strane 2, Pajića potok.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz rječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle, a izdvajamo šire područje Gračanice, Ključa i Goražda. Na dionicama sa maglom i kolovoz je mokar, pa savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.