Amerikanac optužen da je na smrt pretukao kćerku zbog domaće zadaće

Brendon Rejnolds (Brandon Reynolds) 36-godišnji muškarac uhapšen je i optužen ovog petka u saveznoj državi Novi Meksiko u SAD-u zbog toga što je na smrt pretukao svoju petogodišnju kćerku jer nije željela napisati domaću zadaću, javlja ABC News.

On je optužen za zlostavljanje djeteta koje je rezultiralo smrću djeteta mlađeg od 13 godina. Otac je izjavio kako je počeo udarati djevojčicu oko 8 sati navečer u četvrtak nakon što je odbila napisati domaću zadaću te da se ne sjeća što se dogodilo nakon toga, stoji u policijskom izvještaju.

Otac je pozvao službu 911 tek u 1 ujutro zbog toga što je djevojčici, kako je rekao, srce stalo. Osoblje hitne pomoći odmah je shvatilo da je riječ o kriminalnom djelu te su pozvali policiju, prenosi Index.hr.

Radnici hitne pomoći pokušali su oživjeti djevojčicu u bolnici, no nije joj bilo spasa.

- Osoblje bolnice reklo je detektivima kako je djevojčica pretrpjela ozbiljne povrede - rekao je Majkl Gejer (Michael Geier), šef policije.

Prema policijskom izvještaju, na zidovima i tapetu dnevne sobe pronađena je krv.

Istraga je utvrdila kako je djevojčica pretrpjela više uzastopnih udaraca cipelom te je imala više modrica po tijelu, prenosi Avaz.

- Ovo je uistinu srceparajuća tragedija i naši službenici i istražitelji marljivo rade kako bi osigurali pravdu za ovu malu djevojčicu - izjavio je Gejer te dodao da je otac zadržan u pritvoru.