Amir je napušteno dijete, danas je objavio sliku s kćerkicom i poslao poruku majci koja ga je ostavila

r

Amir Sačić je odrastao u Domu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Porijeklom je iz Srebenice. Oca je izgubio 11. jula u Potočarima, a majka ga je napustila i kako sam kaže, nema uopće kontakt s njom.

Senzor.ba je ranije pisao o ovom vrijednom mladiću, koji je iz svoje prošlosti uzeo lekciju i svakodnevno se trudi biti dobar otac svojoj djeci.

“Više puta su mediji objavljivali tužnu stranu moje priče, ali ovaj put mislim da se to treba promjeniti jer sam sada sretan čovjek. Nemam kontakt s majkom i ne znam da li je cula da sam postao babo. I evo ponovo postajem babo i to baš na 11. juli, na dan kada je moj babo poginuo. I baš želim da dokažem njoj i drugima da se sve može i kad doživite velike gubitke i mislite da je sve izgubljeno”, poručio nam je Amir tada, što nas je sve zaista i ganulo i oraspoložilo u isto vrijeme.

Amir je danas objavio fotografiju sa svojom kćerkicom kojoj češlja kose, a kako sam kaže, ima poruku i za svoju majku:

Šaljem sliku svojoj “Majci”: Nema ljepšeg osjećaja imati dijete uz sebe. Tebi neka dragi Bog da zdravlja i sreću da u miru pratiš naše slike. Slike roditeljstva za koje Ti nisi imala. Ja Ti halalim, ali ne i zaboravljam, poručio je ovaj vrijedni mladić, piše Senzor.ba.