fbpx Australski senator o pokolju na Novom Zelandu: Za sve su krivi muslimani

Australski senator o pokolju na Novom Zelandu: Za sve su krivi muslimani

Home

Australski senator o pokolju na Novom Zelandu: Za sve su krivi muslimani

Islam uporedio s fašizmom i rekao da vjernici ne mogu biti iznenađeni time što ih je neko odlučio pobiti

Masakr na Novom Zelandu tema je dana u svijetu.

Podsjetimo, 28-godišnji Australac Brenton Tarant (Tarrant) upao je u dvije džamije i automatskim oružjem ubio najmanje 49 ljudi.

Širom svijeta stižu poruke ssaučešća za žrtve na Novom Zelandu, no senator australske savezne države Kvislend Fraser Aning (Anning) za pokolj je optužio - muslimane. 

Aning je osudio pokolj, no nakon toga je izjavio da napad ističe strah od muslimana koji raste u Australiji i na Novom Zelandu, kako prenosi Dnevni Avaz.

- Pravi razlog za krvoproliće na ulicama Novog Zelanda danas je imigracijski program koji je muslimanskim fanaticima dopustio da se dosele na Novi Zeland. Neka nam bude jasno, dok su muslimani možda bili žrtve danas, obično su oni počinioci. Širom svijeta muslimani ubijaju ljude u ime svoje vjere - naveo je Aning u svom saopćenju. 

Usporedio je islam sa fašizmom i smatra da, iako "sljedbenici te divljačke religije nisu ubice u ovom slučaju, to ih ne čini bezgrešnima". 

Na kraju svog saopćenja Aning je citirao Bibliju.

- Ko se lati mača, od mača će poginuti - zaključio je Aning, dodavši kako muslimani ne mogu biti iznenađeni ako im neko odluči vratiti istom mjerom.

Topic
Objavio: Pet, 15/03/2019 - 17:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top